Datum objave: 26. Travanj 2018

Još troje mladih Europljana stiglo u Županiju na usavršavanje preko Eurodyssee programa

Diana Ferić
Diana Ferić

Troje mladih visokoškolovanih Europljana koji su na tromjesečnom profesionalnom i jezičnom usavršavanju u Šibensko – kninskoj županiji, u sklupu Eurodyssee programa primio je danas župan Goran Pauk, sa suradnicima.

 

Eurodyssee je međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions - AER). Program mladim ljudima u dobi od 18 do 30 godina omogućava stjecanje profesionalnog iskustva na različitim područjima djelovanja te usavršavanje stranog jezika u trajanju od 3 do 7 mjeseci.

 

Na stažiranje u Šibensko-knisnku županiju stigli su: Julia Albert-Varela, biologinja iz Barcelone koja će svoje tromjesečno stažiranje obavljati u Nacionalnom parku Krka; Elena-Mihaela Ogrezeanu, ekonomistica iz Bruxellesa koja će stažirati Upravnom odjelu za gospodarstvo Grada Šibenika te Tatiana Malchair, prevoditeljica iz Liegea i Andre Goulart, politolog s Azora, koji će svoje profesionalno usavršavanje odraditi u Javnoj ustanovi razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

 

"Izuzetno nam je zadovoljstvo i ove godine primiti mlade ljude iz drugih dijelova Europe jer smo i dosadašnjim razmjenama imali samo najbolja iskustva pa isto očekujemo i ove godine. Otkad smo započeli s provedbom programa, još 2012. godine, pa do danas, uspješno smo ostvarili 35 razmjena, te rado ističem da mladi Europljani mnogo toga nauče kod nas, ali mogu reći da mnogo toga naučimo i mi od njih. Baš kao što i sam program zagovara, svjedočimo razmjeni znanja i iskustva, stvaranju novih prijateljstava, ali i gledamo mlade ljude kako se profesionalno ali i kao ljudi razvijaju.”, kazao je župan i poželio srdačnu dobrodošlicu novim polaznicima ovog programa. Osim toga, župan je zahvalio Razvojnoj agencija, Gradu Šibeniku i Nacionalnom parku Krka što su primanjem ovih stažista omogućili da se program uspješno provodi i ove godine, kao i Pučkom otvorenom učilištu Libar gdje stažisti pohađaju tečaj hrvatskog jezika.

 

Mladi Europljani su svoja stažiranja započeli početkom travnja, a paralelno pohađaju i tečaj hrvatskog jezika u Pučkom otvorenom učilištu Libar po završetku kojeg će im biti uručene i diplome, priopćili su iz Ureda župana.
 

Iz kategorije: Vijesti