Datum objave: 20. Travanj 2018

Gradonačelnik u izboru Kulturnog vijeća dao prednost mladosti

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski gradonačelnik Željko Burić izabrao je sedmero od 19 predloženih kandidata za članove Kulturnog vijeća Grada Šibenika.To su Hrvoje Jelković, Morana Periša, Angela Bujas, Tea Slavica, Dino Karađaole, Miljenka Bujas i Lana Martinović Čala.

Hrvoje Jelković, vlasnik kluba Azimut imenovan je za područje kulturno-umjetničkog amaterizma, Morana Periša iz Tvrđave kulture Šibenik za područje inovativne i umjetničke kulturne prakse, pročelnica šibenskih konzervatora Angela Bujas za područje zaštite i očuvanje pokretnih i nepokretnih kulturnih dobara, sopranistica Tea Slavica za područje kazališne, glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti, direktor šibenske Turističke zajednice Dino Karađole za područje inovativne i umjetničke kulturne prakse, ravnateljica ŠPD Kolo Miljenka Bujas za područje kulturno-umjetničkog amaterizma i umjetnica Lana Marinović Čala za područje vizualne umjetnosti.

 

- Riječ je o mahom mladim ljudima koji su na šibenskoj kulturnoj sceni prisutni i aktivni već niz godina i čiji rezultati dosadašnjeg rada idu u prilog njihovom angažmanu u Kulturnom vijeću i razvoju kulture u gradu. Aktivnošću u svojim područjima djelovanja doprinijeli su razvoju kulture i kulturne raznolikosti Šibenika te će svatko, iz svoje perspektive i na temelju svojih znanja i iskustava, moći doprinijeti i uspješnom radu ovog tijela. Vijeće će uvijek biti otvoreno i za sve kvalitetne 'vanjske' ideje u interesu Šibenika, grada koji je svoju prepoznatljivost na nacionalnoj i međunarodnoj razini gradio, između ostalog, i kulturnim ostvarenjima - priopćili su iz gradske uprave.

 

Iz kategorije: Vijesti