Datum objave: 19. Travanj 2018

Predsjednica na Žirju zapjevala s klapom Žirje,a na Prviću razgledala Muzej Fausta i ručala

Diana Ferić
Diana Ferić

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović danas je za posjeta Žirju saslušala mještane koji su joj se izjadali zbog problema sa strujom, vodom i brodskim linijama, a na kraju je i pjevala s klapom Žirje i mještanima, u vedroj i opuštenoj atmosferi. Pridružili su joj se i župan Goran  Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić u pjesmi " Hrvatska se Šibenikom dičim". Posjetila je bitnicu na Žirju i razgovarala s bivšim zapovjednikom Miroslavom Alićem i Dragutinom Mrvicom, jednim od topnika. Na poklon je od njih dobila crvenu ružu. Izvan protokola obišla je je i vojarnu u uvali Koromašnoj koja je dodijeljena udruzi „Ruža Hrvatska“ u kojoj se nalaze dva legendarna, obnovljena topa koji su bili vrlo važni i ubrani Šibenika.

 

Predsjednica je  uputila zahvalu hrvatskim vojnicima koju su sudjelovali u obrani grada Šibenika i okolice tijekom velikosrpske agresije.

 

Predsjednica je posjetila i Memorijalni centar Fausta Vrančića na otoku Prviću na kojem je ručala njoke s pašticadom.  U Tribunju je razgovarala s članovima udruge "Tribunjski tovar" i dok će u Tisnom posjetiti Muzej betinske drvene brodogradnje.

 

Trodnevni posjet Šibensko-kninskoj županiji završava obilaskom općine Murter –Kornati u poslijepodnevnim satima.

Na pitanje novinara Nove TV zbog čega  izmješta svoj ured po Hrvatskoj i sluša pritužbe građana i lokalnih vlasti kada nema ovlasti da nešto promjeni  kazala je da joj je prvenstveni cilj  svojim primjerom pokazati svima koji odlučuju o životnim pitanjima građana da odlaze na teren, a ne da odluke donose iz svojih ureda.

Iz kategorije: Vijesti