Datum objave: 12. Travanj 2018

Demanti vlasnika apartmana na tekst 'Tužna turistička priča o šibenskoj neljubaznosti i turističkom diletantizmu

Šibenik News
Šibenik News

„Netočno je, a kako autorica članka implicira i u samom naslovu, da bi turisti iz članka bili nezadovoljni uslugama svojih domaćina, vlasnika apartmana Medulić palace. Dapače, turistkinje su iznimno zadovoljne ne samo boravkom u Šibeniku, već i uslugama i kvalitetom smještaja u navedenim apartmanima.


Vlasnici apartmana Medulić palace bave se ovom djelatnošću već dugi niz godina, te su uvijek ocjenjivani sa najvećim ocjenama od strane svojih gostiju. I to nije slučajno. Naime, suprotno onome što se navodi u članku, vlasnici apartmana su među turističkim djelatnicima grada Šibenika, poznati kao iznimno srdačni domaćini, a u što su se uvjerili i turisti iz Vašeg članka. Kao iznajmljivači imaju propisana jasna pravila, te je tako ulazak novih gostiju predviđen u 14h, a kako bi smještajne jedinice bile uredne i spremne, te su uvijek dostupni svojim gostima.


Nadalje, u članku se navodi kako je „vlasnica uputila simpatične turistkinje, koje su se sve vrijeme smješkale, a očito im je bilo svega dosta, da se vrate i rivom, uz đardin, preko Poljane dođu do apartmana kako bi izbjegle stepenice“. Od cijele citirane rečenice točno je jedino da su se naše gošće smješkale. Naime, vlasnica je osobno otis’la s turistkinjama po njihove torbe i dopratila ih do njihovog smještaja, te i na taj način pokazala dodatnu brigu za naše gošće.


Inače, ovakvi problemi, a vezani za dolazak na samu lokaciju apartmana, postoje u svim zaštičenim gradskim jezgrama gradova sirom Europe i svijeta. Ono sto nam treba biti fokus jest očuvanje autentičnosti ljepota našeg grada, a u što nesumnjivo spada cijela naša stara gradska jezgra, koja se i ističe malim uskim uličicama, kamenim stepenicama, te nizom detalja koji daju poseban osjećaj intime svima koji posjete Šibenik.


Uzgred budi rečeno, turistkinje o kojima pišete u članku nisu Japanke već Tajlanđanke i iz Šibenika nose samo pozitivna iskustva vezana za ljepote našeg grada kao i za ljubaznost naših turističkih djelatnika.“

 

Odvjetničko društvo Macura i partneri

 

 

Naslovna fotografija: Medulić palace, web

Iz kategorije: Vijesti