Datum objave: 11. Travanj 2018

Jesu li šibenske komunalne tvrtke pred privatizacijom da bi se riješio dug Grada?!

Šibenik News
Šibenik News

Šibenčanim se crno piše, poruka je šibenskih SDP-ovaca s današnje konferencije za medije na temu financijskog stanja Krešimirovog grada.

'Šibenik jedini u Dalmaciji ima kontinuirani rast ukupnih i dospjelih obveza u posljednje četiri godine. Te su obveze nasrasle na 61 posto i na kraju prošle godine činile su pola godišnjeg prihoda po čemu prednjačimo u Dalmaciji. Grad Šibenik nije solventan i jedino uspijeva isplatiti plaće zaposlenima', kazao je Joško Šupe, SDP-ov gradski vijećnik, koji tvrdi da Grad duguje svima, uključujući i državu.


Šupe i dalje kontrira gradonačelniku Šibenika te tvrdi kako razlozi minusa i rasta obveza nisu u povratu zatečenih dugova i kredita, već u financijskoj nedisciplini i neracionalnosti u upravljanju gradskim financijama. 'Slijedi li nam privatizacija Bikarca, Vodovoda i ostalih komunalnih tvrtki kako bi se riješili dugovi', pita SDP-ovac.


Na konferenciji se obratio i predsjednik šibenskog Ogranka SDP-a, Tonči Restović koji je kazao da kad se nagomilani dugovi svedu na nulu najviše će ispaštati građani Šibenika. 'Novac će se uzeti od građanki i građana grada Šibenika koji nemaju utjecaj na trošenje proračunskih sredstava', upozorio je Restović.
 

 

Naslovna fotografija: Arhiva

Iz kategorije: Vijesti