Datum objave: 28. Ožujak 2018

Sastanak projektnog tima:Početak izgradnje studentskog doma Palacin očekuje se ove jeseni

Šibenik News
Šibenik News

U sklopu provedbe projekta 'Studentski dom Palacin, sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 79.680.000,00 kn kroz operativni program Konkurentnost i kohezija, jučer je na Veleučilištu u Šibeniku održan drugi sastanak projektnog tima na kojem su predstavljene provedene aktivnosti, dogovoreni daljnji koraci, te priprema potrebne dokumentacije.


U okviru projekta upravo je proveden postupak javne nabave za uslugu izrade glavnog i izvedbenog projekta, te projektantskog nadzora, a jedinu pristiglu ponudu dala je zajednica ponuditelja Leko-biro d.o.o., AMBIJENT-RST d.o.o., ARHIGRAM d.o.o. i Eling d.o.o. Nakon izrade projektne dokumentacije slijedi zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, planiran početkom srpnja, a potom priprema dokumentacije o nabavi za izvođenje radova. Početak izgradnje studentskog doma Palacin očekuje se sredinom listopada ove godine.

Nositelj ovog EU projekta vrijednog 85.356.107,55 kn je Veleučilište u Šibeniku, a partner Studentski centar Šibenik koji će po završetku izgradnje, Studentskim domom Palacin i upravljati. 

Prema idejnom projektu arhitekta Zorana Popovića na postojećoj lokaciji napuštene vojarne u tri dilatacije ukupne površine 7.863,38 m2 izgraditi će se studentski dom kapaciteta 332 krevetaraspoređenih u 158 dvokrevetnih i 16 jednokrevetnih soba, restoranom sa sto sjedećih mjesta,  učionicom, knjižarom i dnevnim boravkom.

Najveći je infrastrukturni projekt u Šibensko-kninskoj županiji, a radovi na Palacinu trebali bi biti završeni do 1. siječnja 2020. te godine. 
  

Iz kategorije: Vijesti