Datum objave: 25. Ožujak 2018

Policija doznala okolnosti nestanka mladića u Visovačkom jezeru,a potraga još traje

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon razgovora s trojicom mladića koji su se spasili doplivavši nakon prevrtanja čamca kojim u se vozili Visovačkim jezerom šibenska policija poslijepodne je priopćila detalje o toj nesreći zbog koje se još uvijek traga za četvrtim mladićem iz Laškovice koji je upao u jezero.

“Jedan od maloljetnika je u jednom trenutku, u vožnji, ustao u čamcu što je narušilo ravnotežu i sva četiri maloljetnika su pala u vodu. svi su doživjeli šok od pada u hladno jezero, a nestali maloljetnik k tomu nije bio vješt u plivanju. Prijatelji su mu pokušali pomoći, ali nisu uspjeli pa je on ostao pokraj prevrnutog čamca,a oni su otplivali do otoka Visovca i zatražili pomoć . na žalost, nestali maloljetnik, kada su spasitelji došli do mjesta prevrtanja više tu nije bilo. Potraga za njim još traje“, priopćila je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko – kninske.

Ronioci, pripadnici HGSS-a, policija, vatrogasci s brodicom te rendžeri Nacionalnog parka Krka pretražuju obje obale nizvodno od otočića Visovca.

Jezero se pretražuje i dronom iz zraka, a sudjeluje i potražni pas HGSS-a.

Podsjetimo, jučer oko 18 sati četiri maloljetne osobe s područja Skradina, Dubravica i Rupa veslale su Visovačkim jezerom u brodiću od 3 metra i pod zasad neutvrđenim okolnostima završile u jezeru nakon što se čamac prevrnuo samo dvadesetak metara od Visovca, otočića na kojem je franjevački samostan. Tri maloljetnika uspjela su se spasiti. Prevezeni su u šibensku bolnicu.
 

Iz kategorije: Vijesti