Datum objave: 21. Ožujak 2018

Kazalište „Virko“ Dan pripovijedanja obilježilo predstavom „Tri munjena cara“

Diana Ferić
Diana Ferić

Svjetski Dana pripovijedanja koji se ove godine obilježava temom "Mudre budale", Dramski studio „Virko“ sinoć je u Muzeju grada Šibenika obilježio predstavom ''Tri munjena cara''.

Sjajnu predstavu o tri munjena rimska cara u čijim se riječima i djelima na suptilan način ogleda sadašnjost igrali su polaznici Dramskog studija „Virko“ iz svih šibenskih srednjih škola. U njihovom gotovo profesionalnom odnosu prema sceni i tekstu bili su vidljivi rezultati stručnog rada njihovog dramskog pedagoga Sergeja Mioča, člana HDDU, UNIME, ASSITEJA i Hrvatskog kulturnog vijeća.

U izvrsnoj predstavi nije bilo slabih uloga. Odlični su bili Lovre Gracin u ulozi božanskog cara Vespazijana, Jana Šveljo kao Kvija božica odmora i mira, Sven Ćurković koji je nadahnuto glumio šizofrenog cara Dioklecijana, Nika Leho u ulozi careve robinje Sinistre, Emil Erak koji je bio uvjerljiv u ulozi tribuna Soldusa, Lucia Gracin kao careva robinja Dekstra, Karlo Milović u ulozi tribuna Populus, Ella Magdić  kao božica mjeseca Selena Luna, Igor Kozina u moćnoj ulozi centurion Primus, Petra Šveljo je bila briljantna kao Minerva božica mudrosti i rata, Denis Borna Bumbak suvereno vladao je pozornicom u ulozi cara Trajana, a Matea Drezga istaknula se ulogom slobodne građanke Midije.

Make-up i rekviziti djelo su Tonke Ćaleta Car, frizure i garderobu kreirala je Anđela Jurić, a voditelji predstave bili su Paula Jurković i Petar Pavasović.

Mladi glumci zaslužili su pohvale jer su bez problema uprizorili zahtjevan tekst koji bi bio izazov i za njihove starije i puno iskusnije kolege.

 

Iz kategorije: Vijesti