Datum objave: 13. Ožujak 2018

Arhitekti bi na plaži na Brodrici pontone od drva iz Indonezije vrijedne 800 000 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog rastrošnosti arhitekata koji su na plaži na Brodarici predvidjeli pontone od posebnog drveta koje bi trebalo biti uvezeno iz Indonezije,  a koštalo bi 800 000 kuna poništen je natječaj za izvođenje druge faze radova na uređenju plaže na Brodarici", kazao je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Šibenika gradonačelnik Željko Burić.

 

 

„Dobili smo samo jednu ponudu i to onu s 40 posto višom cijenom od planirane. Arhitektica je zamislila da se drvo za pontone uveze iz  Indonezije. Naravno da na to nismo pristali jer težimo racionalnosti“, objasnio je gradonačelnik.

Bit će ponovljen natječaj i radovi će, tvrdi on sigurno početi, a ako, što ne bi bilo neobično, zađu u mjesec srpanj bit će zaustavljeni. Projekt predviđa novo rješenje za ulaz i izlaz s plaže na Jadransku magistralu te postavljenje mulića za brodove domicilnog stanovništva koji će biti izvedeni kao pontoni.

Inače gradonačelnik Burić najavio je da će na Brodarici biti uređena obala do brodaričkog mosta i pomorsko dobro uređeno tako da će umjesto sadašnjih svakojakih mulića u moru biti postavljeni pontoni za mjesne brodice slično onim u uvali Vrnaža.
 

Iz kategorije: Vijesti