Datum objave: 09. Ožujak 2018

Uživajte u fotografijama nekada derutne palače Divnić koja je pretvorena u luksuzni hotel

Diana Ferić
Diana Ferić

Palača Divnić – Hotel Kralja Krešmira je, čini se, uređen i iznutra, sudeći po fotografijama koje su objavljene na Facebook profilu šibenskog arhitektonskog ureda Verantius Triva Architects. To je projekt koji potpisuju arhitektica Sanje Vrančić i Mia Triva. Unutrašnjost palače Divinić uređena je u intimnom stil, poput nečijeg luksuznog doma s bogatom bibliotekom, kožnim naslonjačima... nimalo nalik na klasične hotele.

Hotel je u derutnoj palači uredila tvrtka Palača Divnić d.o.o. iza koje stoji splitski poslovni čovjek Juroslav Buljubašić.
Palača Divnić u derutnom stanju kupljena je 2015. godine, ali su radovi jedno vrijeme stajali zbog sporenja oko vrijedne freske koja se nalazi na stropu sobe na prvom katu.

 

Investitori su fresku vrijednu milijun kuna koja potječe iz razdoblja gradnje šibenskog kazališta željeli premjestiti u prizemlje budućeg hotela s pet zvjezdica, kako bi na stropu kavane i čitaonice bila dostupna svima, ali konzervatori na to nisu pristali. Na kraju je postignut dogovor da freska, za koju se vjeruje da potječe iz radionice Antonio Zuccharo koja je oslikala šibensko kazalište, ostane na svom izvornom mjestu.

FOTO:Facebook
 

Iz kategorije: Vijesti