Datum objave: 06. Ožujak 2018

Zlatka Kundid kažnjena smanjenjem plaće zbog teške povrede dužnosti u županijskom Odjelu za zdravstvo

Diana Ferić
Diana Ferić

Službeničko vijeće Šibensko – kninske županije kaznilo je zaposlenicu županijske uprave, višu savjetnicu u Uredu za zdravstvo socijalnu skrb Zlatku Kundid, u postupku kojeg je protiv nje zbog teške povrede službene dužnosti pred Službeničkim sudom pokrenuo pročelnik tog odjela Nikola Mihaljević, ne uvjetnim otkazom, što je tražio Mihaljević već novčanom kaznom za vrijeme od šest mjeseci kroz kojih će joj skidati 20 posto od mjesečne plaće.
Službeničko vijeće je ocijenilo da je na nedoličan način oštetila ugled, znanje i stručnost pročelnika Mihaljevića i počinila tešku povredu službene dužnosti .

Kundid je ogorčena kaznom i ističe da će se žaliti i Europskom sudu za ljudska prava.


 

"Ogorčena sam zbog bezraložnosti tako drastične kazne pri kojoj u dalje moram biti izložena mobbingu Nikole Mihaljevića i svakako ću se žaliti. U tom rješenju vidi se sav apsurd ovog krajnje nepravednog i nezakonitog postupanja prema meni kao nestranačkoj djelatnici, prijavljenoj od strane profesionalnog političara, pohvaljivanoj službenici, znanstvenici, djelatnici s tjelesnim oštećenjem. Kažnjena sam nepravedno i to u vrijeme kada sam se u bolnici oporavlja od teške operacije. Sutkinja nije imala razumijevanja i nije odobrila odgodu postupka kako Zakon nalaže. Smatram da moj progon i mobbing od strane Nikole Mihaljevića tek počinje“, ističe Zlatka Kundid.

 

Postupak je pokrenuo Nikola Mihaljević tražeći da se njegova prva suradnica Zlatka Kundid kazni zbog toga što ga javno vrijeđa, omalovažava kao i druge zaposlenike u tom uredu, a da sebe neopravdano uzdiže i od sebe pravi žrtvu. Tužio ju je i za neovlašteno slanje službenih dokumenata na druge e mail adrese.

 

Zlatka Kundid pak tvrdi da je on svjesno i namjerno maltretira dajući joj poslove koje su ispod razine njezine stručne spreme pa ia da prepisuje njegovih rukopisom ispravljene ili napisane odluke te da je izložena slalnom mobbingu.

Nakon nekoliko održanih ročišta na kojima su pljuštale optužbe i uvrede s jedne i druge strane teško je i zamisliti da će njih dvoje ubuduće uopće moći surađivati. Zlatka Kundid ističe da to što su je ipak ostavili u tom upravnom odjelu potvrđuje da „njezin posao posao niti pored dva VSS ekonomista i jedne VSS socijalne radnice nema tko raditi.

 

Iz kategorije: Vijesti