Datum objave: 22. Veljača 2018

Poništen natječaj za ravnatelja HNK Šibenik,kuloari pričaju da se očekuje prijava Srećka Šestana

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog, kako su obrazložili, neusklađenosti s odredbama Statuta Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku Kazališno vijeće danas je poništilo natječaj za ravnatelja te kazališne kuće na koji se javila jedino Zdenka Bilušić, likovna umjetnica, lutkarica, i dugogodišnja urednica Radioničkog programa MDF –a. Poništenje natječaja se očekivalo, ne zbog formalnih već zbog sadržajnih razloga jer jedina kandidatkinja ne odgovara kreatorima gradske kadrovske politike.


„Na sjednici Kazališnog vijeća utvrđen je Prijedlog statutarne odluke o izmjenama i dopunama statuta Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku kako bi se isti uskladio sa Odlukom o osnivanju Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku. Prijedlog statutarne odluke bit će upućen na suglasnost na Gradskom vijeću. Po dobivenoj suglasnosti raspisat će se novi natječaj za imenovanje ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku“, kaže se u priopćenju.

Poznato je da je Kazališno vijeće i pri raspisivanju natječaja znalo za tu neusklađenost, ali su ipak raspisali natječaj pa se spekulira o tomu kako se kupuje vrijeme da bi se došlo do željenog kandidata.

 

U kuloarima se i prije nego što je natječaj zaključen spominjalo da će se na natječaj javiti poznati kazališni umjetnik, trenutno uspješni ravnatelj karlovačkog kazališta „Zorin dom“ Šibenčanin Srećko Šestan. U kratkom telefonskom razgovoru on nam je kazao kako o tomu ne razmišlja jer da je tek na polovici mandata u karlovačkom kazalištu no oni koji kreiraju kadrovsku politiku u Šibeniku, kako kažu naši povjerljivi izvori, vjeruju da ga ipak uspjeti pridobiti da se javi na ponovljeni natječaj.

 

„S obzirom da su utvrđene neusklađenosti natječaja s odredbama statuta HNK u Šibeniku Kazališno vijeće je moralo utvrditi prijedlog statutarne odluke koja će biti upućena na suglasnost osnivaču. Nemam potrebu komentirati broj pristiglih prijava na natječaj koji je javan. Prijava na natječaj je osobna stvar svakog pojedinca pod uvjetima propisanim zakonom“, kaže Anita Škugor Kodžoman, predsjednica Kazališnog vijeća.

 

Iz kategorije: Vijesti