Datum objave: 13. Veljača 2018

Podignuta optužnica protiv 29 - godišnjaka koji je u stanu u Bosanskoj ulici ubio majku

Diana Ferić
Diana Ferić

Protiv 29 – godišnjeg Šibenčanina, koji je 12. prosinca prošle godine ubio majku u obiteljskom stanu u Bosanskoj ulici, Županijsko državno odvjetništvu u Šibeniku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 111. st. 1. toč. 4. Kaznenog zakona. Utvrđeno je da je u tom trenutku bio u neubrojivom stanju.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je u jutarnjim satima 16. studenog 2017. u stanu u kojem je živio sa svojom majkom u Šibeniku, nakon prethodnog verbalnog sukoba i međusobnog naguravanja, majku više puta udario nepoznatim tupo tvrdim sredstvom u glavu i nanio joj više teških tjelesnih ozljeda glave koje su dovele do smrtnog ishoda. Imao ju je namjeru ubiti i osvetiti joj se zbog višegodišnjeg zlostavljanja, stoji u Optužnici.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a) te je Županijskom sudu u Šibeniku, na temelju čl. 550. st. 1. Zakona o kaznenom postupku, postavljen zahtjev da sud nakon rasprave utvrdi da je okrivljenik počinio protupravno djelo u stanju neubrojivosti te primijeni odredbe Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.
 

Iz kategorije: Vijesti