Datum objave: 23. Siječanj 2018

Mladi žale zbog tisuće iseljenih iz Drniša tijekom prošle godine

Šibenik News
Šibenik News

Članovi Nezavisne liste mladih Drniš nezadovoljni su politikom gradske uprave zbog koje je iz grada tijekom 2017. godine iselilo 1057 stanovnika. 'Posljedica je to negativne demografske slike i višestuko većeg broja umrlih od živorođenih, ali poglavito iseljavanja.
U nedostatku radnih mjesta Drnišani odlaze u Split, Zagreb, ali i Njemačku, Irsku, Island...', stajališta su mladi Drnišani. 

 

Ostatak reakcije na ovoj podatak objavljen na njihovoj Facebook stranici prenosimo u potpunosti.


Ovo je još jedan u nizu dokaza promašene politike vođenja Grada, jer grad čine LJUDI.
Pustimo sad investicije u ceste i ostalu komunalnu infrastrukturu (da se razumijemo, smatramo ih izuzetno bitnima, no potrebno je odrediti prioritete, posebno u obako teškim vremenima).
Grad bi trebao uprijeti sve resurse na poticanje otvaranju radnih mjesta, bilo u industriji, turizmu, energetici...
Nažalost, gradska vlast nema nikakvu namjeru poticanja razvijanja poduzetništva. Određeni poticaji postoje, ali samo na papiru, čisto da se mogu pohvaliti olakšicama za poduzetnike (komunalni doprinos), no stvarnih poticaja nema.
Cijena zemljišta u industrijskoj zoni je nakon godina i godina smanjena sa 195 na 22 kn po m2 ( a rekli su da se to ne može).
Predlagali smo poticaje za svako novootvoreno radno mjesto, poticaje za opremanje turističkih objekata, ali sve su glatko odbili, jer trebalo bi rezati plaće i ostale troškove glasačkog, pardon, hladnog pogona.
Gospodo, nećemo mirno sjediti i dopustiti da uništite ovaj kraj, to budite sigurni!

Iz kategorije: Vijesti