Datum objave: 15. Siječanj 2018

SPORTSKA SENZACIJA: Antonio Zelić prvi sportaš iz Šibensko–kninske županije na zimskim OI!

Diana Ferić
Diana Ferić

Antonio Zelić, najbolji kninski sportaš i atletičar biti će prvi sportaš iz Šibensko – kninske županije na Zimskim olimpijskim igrama.

Antonio je put na Zimsku olimpijadu u Pjongčangu izborio kao član posade boba četverosjeda na Sjevernoameričkom kupu u Lake Placidu. Kao šTo je poznati Hrvatska će prvi puta u svojoj povijesti na predstojećim zimskim olimpijskim igrama koji će se održati od 9. do 25. veljače u Južnoj Koreji imat čak dvije ekipe koje će se natjecati u bobu. Naime nakon što su Dražen Silić i Mate Mezulić osigurali olimpijsku vizu za ZOI 2018. u bobu dvosjedu, njihov uspjeh ponovila je i ekipa hrvatskog boba četverosjeda.
Pilot Dražen Silić te gurači Martin Marić, Mate Mezulić i Damjan Zlatnar zaostali su dvije sekunde i 87 stotinki iza pobjedničke američke posade, ali to je bilo dovoljno da ispune olimpijsku normu.


Tako se obistinile najavljive Ivan Šole da Hrvatska ima dvije bob ekipe među 30 najboljih u svijetu.
Antonio Zelić, sprinter iz Knina jedan je od prvih kandidata za gurača hrvatskog boba četverosjeda. On je 2014. godine bio najbrži hrvatski atletičar u trčanju na 100 i 200 metara, a bio je član hrvatske štafeta 4 x 400 metara koja je osvojila je srebrenu medalju na prvenstvu Balkanskom i istrčala 9. rezultat u Europi.

Foto: AFP i feral News


 

Iz kategorije: Vijesti