Datum objave: 10. Siječanj 2018

Tonči Restović komnetira opravdanja Novice Ljubičića:"Građani od vas moraju imati koristi,a ne obrnuto"

Diana Ferić
Diana Ferić

Novica Ljubičić tek je danas, i to samo u nekim medijima, a ne priopćenjem za javnost ili, ne daj Bože, na  konferenciji za novinare pokušao opravdati retroaktivno povećanje cijena odvoza smeća za 50 posto od 1. studenog prošle godine. Ne znamo je li uvjerio građane, ali Tonča Restovića, predsjednika GO SDP –a koji je to poskupljenje kritizirao na jučerašnjoj konferenciji za novinare, ponukao je na još jednu reakciju u javnosti. On u  svom priopćenju za javnost kaže:

„Zahvaljujemo se gradskoj vlasti što je našla 3 minute svoga vremena i barem pokušala objasniti razloge povećanja cijene komunalne usluge odvoza otpada. Kako je povod Vašeg obraćanja zapravo bila naša jučerašnja press konferencija, a ne svijest o tome da je Vaš isključivi zadatak raditi za dobrobit svih Šibenčanki i Šibenčana, dopustite nam da to obraćanje ocijenimo kao nevjerodostojno.
Dobro Vam je poznato da je upravo Vaša stranka, u proteklim godinama, inzistirala na „razdvajanju“ Bikarca kao zasebne pravne osobe, dok je SDP zastupao stav da cjelokupna usluga treba ostati zaduženje jedne gradske tvrtke. Smatrali smo tada da će takvim modelom, koji ste vi zastupali, doći do povećanja cijene usluge i nažalost, bili smo u pravu. Šibenčanke i Šibenčani sada već plaćaju 50 posto veću cijenu odvoza otpada, a vjerojatno će ta cijena još i narasti. I iz tog razloga, Vaše obrazloženje ocjenjujemo nevjerodostojnim.
Troškove nove mehanizacije, nabavke kanti za otpad, organizacija posla i ostale „poteškoće“ koje spominjete kao razlog poskupljenja usluge, također ocjenjujemo nevjerodostojnim jer dobro ste plaćeni za posao koji obavljate. I zbog tog bi bilo korektno da korist od Vašeg rada imaju građanke i građani, a ne obrnuto“.

 

Iz kategorije: Vijesti