Datum objave: 09. Siječanj 2018

Uhljebljivanje: Nediljko Dujić tvrdi da nije stranački nego stručni kadar u Hrvatskim šumama

Diana Ferić
Diana Ferić

Državo, zaposli me: Izgubili su izbore, ali fotelje ih ipak čekaju STRANAČKI STRUČNJACI Hrvatske vode zaposlile su bivšeg župana Ževrnju (HDZ), a Hrvatske šume bivše gradonačelnike Dujića (HDZ) i Habuša (HNS), piše 24 sata i zaključuje - uhljebljavanje stranačkih kadrova u državnim tvrtkama nastavlja se i u 2018.

 

Hrvatske vode zaposlile su bivšeg splitskog župana, a Hrvatske šume bivše gradonačelnike Skradina i Varaždina.
Je li natječaj za radno mjesto samostalnog ekonomista u Hrvatskim vodama raspisan kako bi se na to mjesto zaposlio Zlatko Ževrnja? Pitali smo to Hrvatske vode još krajem studenog, kad smo dobili informaciju da je natječaj namješten, piše 24 sata.


Druga velika državna tvrtka Hrvatske šume od početka siječnja zaposlila je bivšega gradonačelnika Skradina Nediljka Dujića (HDZ) i bivšega gradonačelnika Varždina Gorana Habuša (HNS). Dujić je zaposlen kao savjetnik za EU fondove, razminiranje i požare uprave Hrvatskih šuma. Habuš je dobio posao višeg stručnog suradnika za lovstvo. Dujić je 24 godine bio gradonačelnik Skradina. U lipnju je odstupio s mjesta gradonačelnika. Habuš je na lokalnim izborima odustao od kandidature, a SDP i HNS su imali drugog zajedničkog kandidata koji je izgubio od Ivana Čehoka. Kako je HNS otišao u koaliciju s HDZ-om, izgleda da se našlo mjesto i za Habuša u Hrvatskim šumama. I Hrvataske šume, kao i Hrvatske vode u slučaju Ževrnje, tvrde da je sve legalno. Dujić i Habuš su nam izjavili da su stručni, a ne stranački kadar.
 

Iz kategorije: Vijesti