Datum objave: 18. Prosinac 2017

Za 142 osobe Božić stigao koliko - toliko ranije! Osigurana primanja, darovi ...

Šibenik News
Šibenik News

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta potpisao je s koordinatorima provedbe Programa javnih radova, dobrovoljnim vatrogasnim društvima, gradskim četvrtima i mjesnim odborima te neprofitnim organizacijama na području grada Šibenika, sporazume o suradnji. Temeljem sporazuma koordinatorima je Grad Šibenik osigurao zaštitnu odjeću i obuću te motorne strojeve i alate za rad na poslovima preventivnih mjera zaštite od požara.

 

„Svi zaposlenici angažirani na poslovima javnih radova završili su obuku zaštite na radu te početnog gašenja požara, a dio je osposobljen za upravljanje motornom pilom i kosilicom. Raspoređeni su u 20 grupa; u 8 dobrovoljnih vatrogasnih društava, četiri mjesna odbora, tri gradske četvrti, dvije javne ustanove, dvije udruge civilnog društva i u jednoj gospodarskoj zoni. Stoga će im 20 koordinatora postavljati radne zadatke na raspoređenom području djelovanja, nadzirati njihovo redovno izvršenje, nadzirati rad s motornim strojevima, pravilno održavanje i skladištenje strojeva, te voditi evidenciju nazočnosti radnika.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

Grad Šibenik za potrebe Programa javnih radova nabavio je dodatnih 14 motornih kosilica, 13 motornih pila, jednu teleskopsku pilu te 30 ručnih voćarskih škara, a ukupna vrijednost nove radne opreme iznosi 60 tisuća kuna.

 

Podsjetimo, u sklopu javnih radova, 140 osoba radit će tijekom šest mjeseci na poslovima sanacije nerazvrstanih cesta, čišćenja drveća i niskog raslinja, saniranja divljih odlagališta otpada, održavanja poljskih putova, pomoći pri izradi protupožarnih prosjeka i putova, čišćenju i održavanju rubnih pojaseva uz javne prometnice i željezničke pruge, te ostale preventivne radove planirane godišnjim planovima ili planovima zaštite od požara.

 

Zaposlenicima su osigurani minimalna mjesečna bruto plaća u iznosu od 3.839,47 kuna, 1200 kn božićnice, dar za djecu u iznosu 500 kn i troškovi putovanja koje financira Hrvatski zavod za zapošljavanje te edukacija zaštite na radu.
 

Iz kategorije: Vijesti