Datum objave: 11. Prosinac 2017

Jedan atutobus štovatelja lika i djela Slobodana Praljka iz Šibenika stigao u Zagreb

Diana Ferić
Diana Ferić

Kao  što je bilo i najavljeno, policija od ranog jutra u Zagrebu uvodi posebnu regulaciju prometa zbog komemoracije za Slobodana Praljka koja će biti održana u podne u dvorani Lisinski,  javlja tportal.

Na Velesajam je pristigao i treći autobus. Nakon autobusa iz Šibenika i Splita, zadnji je došao iz Tomislavgrada. Nedugo nakon toga stigao je još jedan autobus iz Splita.


Kako poručuju organizatori - Hrvatski generalski zbor, neće to biti pompozni događaj s velikim govorima već dostojanstveni oproštaj od generala Praljka kao kolege. Oko 10 sati oko KD Lisinski još nema gužve, a prisutno je jako policijko osiguranje

Organizator komemoracije, Hrvatski generalski zbor, očekuje velik broj posjetitelja. Oko 10 sati gužve još nije bilo oko KD Lisinski niti oko parkirališta kod Inine zgrade gdje je predviđen dolazak autobusa iz ostalih dijelova Hrvatske i iz BiH.

Oko dvorane prisutno je jako policijsko osiguranje, a N1 javlja kako se provodi i pregled terena policijskim psima.
Nakon komemoracije misa zadušnica održat će se u 15 sati u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu, prenosi HRT.

 

U izjavi HRT-u, tajnik Hrvatskog generalskog zbora Marinko Krešić kazao je da će program biti sažet. 'Pročitat će se Shakespereov 66. sonet. Među govornicima su obitelj, prijatelji i generali. Klapa Drača otpjevat će himnu i pjesmu 'Dida i ja'. Neće biti pompe, protokola i političkih govora. Pozvani su svi koji žele doći dostojanstveno', rekao je.
 

Iz kategorije: Vijesti