Datum objave: 04. Prosinac 2017

Drogirani 18 - godišnji vozač u Kinu ugrozio svoj i život drugih vozača na cesti

Diana Ferić
Diana Ferić

Nisu samo vozači pod utjecajem alkohola nego i pod utjecajem opojnih droga opasnost na cesti, kako pokazuje i slučaj iz Knina o kojem je izvijestila Policijska uprava šibensko – kninska.

„Policija je 29. studenog u 17,45 sati u Kninu pokušala zaustaviti 18-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom BMW, šibenskih registracijskih oznaka, ali je on to ignorirao i počeo pretjecati kolonu vozila u nepreglednom zavoju. Nakon zaustavljanja se odbio podvrći testiranju na opojne droge , radi čega je priveden u prostorije Policijske postaje Knin gdje je zadržan i smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Potom je uhićen i uz Optužni prijedlog priveden Prekršajnom sudu u Kninu“, kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko – kninske.

 


Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 27. studenog do 4. prosinca na području Šibensko – kninske županije dogodilo se 8 prometnih nesreća i to četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je 6 osoba lakše ozlijeđeno i četiri prometne nesreće samo s materijalnom štetom. Sve su se dogodile na šibenskom području.

Analizom uzroka utvrđene je da je neprilagođena brzina kretanja vozila bila uzrok u sedam, a nepoštivanje prednosti prolaska kod jedne prometne nesreće.
U promatranom vremenu je protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno je poduzeto 258 mjera, i to 67 zbog nepropisne brzine), sigurnosni pojas (53), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (26), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (9), a iz prometa su isključena 33 vozača i 11 vozila.

 

Iz kategorije: Vijesti