Datum objave: 02. Prosinac 2017

FOTO: Uživanje s kopna i na moru u tradicionalnoj regati u šibenskoj luci

Diana Ferić
Diana Ferić

Poseban doživljaj, kao i uvijek,  i danas je sa šibenske rive promatrati 18. tradicionalnu jedriličarsku regatu koja se jutros vozi u šibenskoj luci, a na šibensku rivu dovela je i Svetog Nikolu s kojim su se fotografirali i djeca i odrasli. Lagana bura koja puše pogoduje natjecateljima.

„ Regatu radimo pod idejom promoviranja jedrenja i očuvanja pomorske baštine te sv. Nikolu, zaštitnika pomoraca. Jedri se u samom gradu i zbog toga je naša regata posebna jer je cijeli grad gledalište i rijetko se gdje to može vidjeti“, kaže Marin Paić, predsjednik JK Val koji je organizator regate. I ove godine je sjajan pogled na regatu s tvrđave Barone koja je svim posjetiteljima pripremila slobodan ulaz te posebnu ponudu hrane i pića u svom gastro centru.

 

Ovogodišnje priznanje Valovi Šibenika, kojim se odaje počast spasiteljima na moru, dobiva u ruke kapetan Lučke ispostave Murter, Branko Rameša za životno djelo. Također, istaknuto je i da će Valovci počast odati i svom preminulom članu Branku Iljadici Rapi, po kojemu od ove godine ime nosi kup koji će se jedriti u nedjelju.
 

Iz kategorije: Vijesti