Datum objave: 29. Studeni 2017

Još jedna tužba sutkinje Maje Šupe protiv Stipe Petrine, sada traži 150 000 kuna odštete

Diana Ferić
Diana Ferić

Sutkinja šibenskog općinskog suda Maja Šupe koja je nakon oslobađajuće presude Horvatinčiću za ubojstvo talijanskog bračnog para  u Hrvatskoj javnosti završila na stup srama i postala sinonim, prema objavama na društvenim mrežama, za korumpirano sudstvo ponovno je tužila Stipu Petrinu za uvrede, a pripremno  ročište će biti održanu sutra na Općinskom sudu u Zadru.

 

Nezavisna lista Stipe Petrine je na svojoj Facebook stranici pozvala građane da sutra u 09:30 „budu podrška pravdi i podrška Stipi Petrini koji sutra na Općinskom sudu u Zadru ima pripremno ročište s Majom Šupe. „Maja Šupe, ne trebamo vam puno govoriti tko je, znate sve, a znate tko je Stipe. Hoće li sutra istina o korupciji sudstva isplivati na vidjelo svim građanima Republike Hrvatske“, napisali su u pozivu.

 

U toj tužbi koja je podnesena dok je Stipe Petrina još bio saborski zastupnik traži od Petrine 150 000 kuna odštete zbog toga  što je o njoj na svom Facebook profilu napisao uvredljiv sadržaj. Tuži ga i zato što je kao saborski zastupnik na sjednici sabora kritizira Općinski sud u Šibeniku.

 

Sutkinja Šupe već je jednom, zbog navodnih uvreda, tužila Stipu Petrinu i to kada ju je na svom Facebook profilu proglasio nekompetentnom i korumpiranom. Protiv njega je podnijela tužbu za povredu osobnosti. Spor je dobila, a Petrina je kažnjen s 50.000 kuna, odnosno, ukupno 70.000 kuna računajući sudske troškove.

 

"Dva puta sam protiv Maje Šupe podnosio kaznene prijave radi falsificiranja službenih dokumenata. Kada sam za vrijeme prvog suđenja Tomislavu Horvatinčiću na svom Facebooku napisao da će ga ona osloboditi, sutkinja Šupe me tužila i dobila presudu. Dakle, morao sam joj isplatiti 50 tisuća kuna, a s troškovima me sve ukupno koštalo oko 70 tisuća kuna. Hrvatski sudovi su to sve potvrdili i sada se slučaj nalazi na sudu u Strasbourgu", kazao je o tome Petrina.

 

Pred njim je sada novo suočavanje sa sutkinjom Šupe, a poznavajući ga, sigurno joj „neće ostati dužan“.

Iz kategorije: Vijesti