Datum objave: 26. Studeni 2017

Tonči Restović izabran za predsjenika šibenskog SDP -a, slab odaziv na unutarstranačke izbore

Diana Ferić
Diana Ferić

Tonči Restović, kao jedini kandidat, izabran je sinoć za novog predsjednika gradskog odbora SDP –a Šibenik i na tom je mjesto zamijenio Franka Vidovića koji je tu stranku u Šibeniku vodio 11 godina. Odaziv na unutarstranačke izbore je slab. Glasovala je svega trećina članova - 189 od 453 člana gradske organizacije stranke. Novi dopredsjednici šibenskog SDP- su Ivana Vučenović i Ivan Rajić.
Izabrano je i šest članova Predsjedništva i 17 članova Gradskog odbora

 

- Nije tajna da je stranka doživjela najgori rezultat na prošlim lokalnim izborima i da mnogi misle da se sad nalazim u nezavidnom položaju, ali moram reći da se nimalo ne osjećam tako. Dapače, razgovarajući zadnjih mjesec dana ne samo s članovima stranke nego i sa simpatizerima, osjećam veliki entuzijazam, veliku nadu i veliku vjeru. Radeći kroz SDP pokazati ćemo da smo prava i kvalitetna alternativa HDZ-u. Iz tog razloga se veselim radu koji mi predstoji – rekao je nakon izbora Restović ua ŠibenikIn.

 

Saborski zastupnik Franko Vidović, kojeg je Restović nakon 11 godina naslijedio na poziciji prvog čovjeka šibenskog SDP-a, smatra da će vrijeme pokazati koliko će novi predsjednik pridonijeti stranci.

 

- Restović će sigurno dati sve od sebe na novoj funkciji, a najvažnije je izgraditi zajedništvo u stranci koja je dosta podijeljena. I ja sam radio kako najbolje znam, a nekad je to bilo dobro, nekad loše. Činjenica je da naša stranka uvijek najviše pažnje usmjerava solidarnosti i ostat će stranka ljevice, a s Restovićem je šibenski SDP otišao još više ulijevo. Ponavljam, koliko je to dobro ili loše, vidjet ćemo. Na nikakav način neću sprječavati Restovića u obavljanju njegovog posla u stranci u kojoj je situacija i tako teška. Nadam se da je ovo put prema konsolidaciji – rekao je Vidović nakon objave rezultata unutarstranačkih izbora šibenskog SDP-a.
 

Iz kategorije: Vijesti