Datum objave: 17. Studeni 2017

Hrabri roditelji i još jača djeca: Palčići obilježili svoj dan

Šibenik News
Šibenik News

Danas je i u Šibeniku obilježen Međunarodni dan svjesnosti o prijevremeno rođenoj djeci ili o Palčićima. Zahvaljujući udruzi oboljeli od cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Šibensko - kninske županije 'Aurora', hrabri Palčići i njihovi roditelji dobili su svojih važnih pet minuta da skrenu pozornost na sebe, na teškoće s kojima su suočavaju već kod prvih znakova problema. 

 

Marijana Rajić, predsjednica udruge, ističe da je rana intervencija prijeko potrebna. Trudnice s područja županije čije su trudnoće u ovom smislu rizične obično se šalju u obližnji Split ili nešto udaljeniji Zagreb. Kasnija rehabilitacija moguća je u Šibeniku, ali nije dovoljna. 

 

 

S tim na umu, roditelji i njihovi Palčići kao i prijatelji udruge među kojima su bili i predstavnici Grada Šibenika kao i pojedinih ustanova u gradu pridružili su se ostatku svijeta u obilježavanju ovog važnog datuma - 17. studenog. 

 

Točno u podne predsjednica udruga, Marijana Rajić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjana Žurić dale su znak i nebom nad Krešimirovom domom prošarali su baloni ljubičaste boje! Šibenčani se po običaju nisu odazvali kako spada ovoj važnoj akciji unatoč lijepom vremenu.

Iz kategorije: Vijesti