Datum objave: 14. Studeni 2017

Samo desetak žena poduzetnica na predavanju motivatorice za žensko poduzetništvo Marianne Karin Shipman

Diana Ferić
Diana Ferić

Američka poduzetnica Marianne Karin Shipman, koja je nakon umirovljenja u misiji poticanja žena na poduzetništvo širom svijeta gostovala je danas u Šibeniku kao gošća Američke ambasade i Grada Šibenika. U SHE HUB-u je održala predavanje i radionicu kojoj se odazvalo jedva desetak žena.

 

Kazala je kako je njezin cilj ohrabrivati žene da se uključe u poduzetništvo jer „ako znaju voditi obitelj onda znaju voditi i tvrtke“. Pozvala je žena da surađuju, da jedna drugu međusobno potiču i da se umrežavaju jer jedino tako mogu opstati kao poduzetnice. Iznijela je već poznati podatak da su žene u svijetu vlasnice samo 1 posto tvrtki te da prihod tih tvrtki čini jedna 10 posto ukupnog prihoda svjetskog gospodarstva. Žene uglavnom rade u manufakturi širom svijetu koja je 4. po veličini ekonomija, ali je nitko tako ne doživljava. One time značajno pridonose svjetskoj ekonomiji, ali to nije priznato.

 

Na predavanju je bila i Lora Gungage, zadužena za kulturne djelatnosti u ambasadi Sjedinjenih američkih država u Zagrebu.

 

„Karenin posjet Šibeniku dio je velike kampanje koju američka ambasada provodi u suradnji s lokalnim partnerima. Ovo je dio šireg programa u sklopu kojeg smo doveli Tracy Gray na tvrđavu Barone u rujnu ove godine. Uz to, jako smo ponosni što smo u Hrvatskoj pokrenuli novi web stranicu Aurora.hr koja je namijenjena svim ženama poduzetnicama“, istaknula je.

 

Karin je osnivačica i predsjednica poduzeća EGI Development koje razvija i provodi programe za unaprjeđenje žena poduzetnica u mikro i malim poduzećima kao i onima u sektoru agrobiznisa. EGI pruža podršku u komunikaciji, marketingu i poslovnoj strategiji tvrtkama u nastajanju na području Srednje i Južne Amerike, jugoistočne Azije, subsaharske Afrike i Kariba s posebnim naglaskom na Haiti.

Također, Karin je bila glavna govornica Globalnog tjedna poduzetništva (GEW) 2015. u Tadžikistanu na kojem je sudjelovalo gotovo 300 žena poduzetnica iz ruralnih područja, dok je 2016. godine u Jeruzalemu obučavala palestinske poduzetnice kako da se što bolje pripreme za izazove modernog tržišta.
 

Iz kategorije: Vijesti