Datum objave: 09. Studeni 2017

Maloljetnička delikvencija:Jedan naručivao robu na tuđu karticu, drugi krao novac i prijetio

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je maloljetnika iz Šibenika, nakon kriminalističke obrade osumnjičila za prijevaru na štetu banke sa sjedištem u Zagrebu. On je u noći 26. listopada preko Interneta krivotvorenom karticom izdavatelja iz inozemstva u trgovini u Osijeku naručio robu u vrijednosti od 5.098,30 kuna na ime druge njemu poznate osobe, a kao kontakt telefon prilikom dostave naručene robe je ostavio broj telefona njemu također poznate osobe. Osumnjičeni je tog dana u još dva navrata pokušao naručiti raznu robu, kada su mu transakcije odbijene.
Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava, priopćila je PU šibensko - kninska.

U Policijskoj postaji Drniš je dovršeno kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom osumnjičenim za prijetnju 59-godišnjaku i dvije teške krađe na štetu 38-godišnjakinje.
Utvrđeno je da je, nakon što je oštećeni putem SMS tražio povrat novac koji je osumnjičeni dan ranije ukrao njegovom 33-godišnjem sinu, osumnjičeni je 5. studenog u nekoliko navrata putem SMS poruka s tog mobitela, oštećenom i njegovoj obitelji ozbiljno prijetio da bi ga ustrašio ili uznemirio.
Policija je utvrdila da je osumnjičeni između 14. i 16. listopada u Drnišu provalio u prostorije salona oštećene 38-godišnjakinje i ukrao fiskalnu kasu i 100 kuna, U isti salon je provalio i u noći s 20. na 21. listopad, ali ništa nije ukrao. Ukupna nastala šteta je procijenjena na 1.500 kuna.
Prema Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku će biti podnijeto Posebno izviješće, kao dopuna ranije podnijetim kaznenim prijavama.

 

Iz kategorije: Vijesti