Datum objave: 25. Listopad 2017

Grad Šibenik ustupio stanici HGSS-a u Šibeniku prostor za rad u Rokićima

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik  Šibenika Željko Burić i pročelnica Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanica Šibenik Blanka Lučić potpisali su danas Ugovor o korištenju nekretnine kojim je Grad Šibenik na rok od 15 godina šibenskom HGSS-u dao na korištenje objekt tzv. „stare pošte“ u Rokićima.

„Iznimno mi je zadovoljstvo što smo potpisivanjem ovog ugovora riješili nekoliko problema. Vrijednim i hrabrim ljudima, prije svega volonterima, osigurali smo prostor za djelovanje, pokazali smo da Grad Šibenik intenzivno vodi brigu o takvim službama, a istodobno će jedan zapušten objekt dobiti svoju svrhu i namjenu.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Šibenski HGSS-ovci objekt u Rokićima, prema Ugovoru, koristit će bez plaćanja naknade.

„Raduje nas što je naš rad prepoznat te nam podrška Grada Šibenika mnogo znači. Dugo je šibenski HGSS bio beskućnik, a ovim projektom pronaći ćemo dom u prekrasnoj šumi te tamo razvijati svoju djelatnost, spašavanje i boravak na otvorenom. Predstoji nam riješiti financiranje rekonstrukcije objekta ili kroz interne natječaje HGSS-a ili kroz europske fondove. “, istaknula je pročelnica Stanice Šibenik Blanka Lučić.

Idejno rješenje Županijskog centra Hrvatske gorske službe spašavanja u Rokićima već je izrađeno, a u tijeku je izrada glavnog projekta koju će financijski pomoći Grad Šibenik.
Prema idejnom rješenju u potkrovlju objekta nalazit će se prostor za edukacije i predavanja kako bi se djelatnost HGSS-a približila javnosti. Objekt će koristiti i HPK „Sveti Mihovil“.
 

Iz kategorije: Vijesti