Datum objave: 25. Listopad 2017

U SDP -u traje borba oko toga tko će zamijeniti Klarina u Saboru

Diana Ferić
Diana Ferić

SDP još nije odlučio tko će u Saboru zamijeniti Ivana Klarina koji je 1. listopada stavio mandat u mirovanje ocijenivši da ne može istodobno kvalitetno obavljati i zastupničku u funkciju načelnika Općine Tisno. O obrazloženju te odluke naveo je naveo to da ne želi sjediti na dvije stolice i da odlazi iz Sabora kako bi se u potpunosti mogao posvetiti svom poslu načelnika Općine Tisno.

Vjerojatno je Klarinu prilikom donošenja te odluke pomoglo i to što je u lošim odnosima s predsjednikom stranke Davorom Bernardićem zbog čega je već ranije podnio ostavku na mjesto šefa SDP-a u Šibensko-kninskoj županiji.
Indikativno je to što je njegovo mjesto u Saboru još uvijek je prazno iako je Gordan Maras početkom listopada najavio da će odluku donijeti najkasnije za tjedan dana. Očito se u SDP-u nisu uspjeli dogovoriti o tome tko će za nagradu biti poslan u Sabor kao zamjena za Klarina.

U igri je, barem prije mjesec dana, bilo više kandidatkinja i kandidata među njima i Vodičanka dr.sc. Marija Alfirev koji bi trebala imati najviše šanse kada bi se se uvažilo načelno da Klarina zamijeni kandidat iz iste županije, ali to očito nije presudno. Na popisu je i bivši načelnik Općine Kali Duško Vidov, šef gospićkog SDP-a Nikola Maras, Nensi Malbaša iz Dugopolja, Irena Dragić iz zadarskog SDP-a te Vedran Kovačić iz Trogira.
 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: