Sidebar Menu

Datum objave: 10. Listopad 2017

Oni su obećanje vatrogascima ispunili:Tehničko veleučilište stipendira šestero mladih vatrogasaca

Diana Ferić
Diana Ferić

Tehničko veleučilište u Zagrebu dodijeliloje šest stipendija vatrogascima za izvanredno studiranje na odabranom politehničkom studiju.

Vatrogasci su se već uključili u nastavni program, a oni su:
• Janja Zorec Detić - specijalistički stručni studij graditeljstva
• Jurica Sinković - specijalistički stručni studij informatike
• Petar Carević - specijalistički stručni studij graditeljstva
• Marko Meglajec - preddiplomski stručni studij strojarstva
• Karlo Hunski - preddiplomski stručni studij elektrotehnike
• Tino Brkić - preddiplomski stručni studij elektrotehnike
Podsjećamo, TVZ je objavio natječaj za dodjelu stipendija vatrogascima u rujnu, nakon čega su odabrani vatrogasci koji su zadovoljavali sve potrebne kriterije iz natječajnog postupka te su pokazali zavidan interes za studiranje na TVZ-u. Radi se o osobama koje su sudjelovale u brojnim vatrogasnim akcijama i rizičnim intervencijama te su stručnim osposobljavanjem i usavršavanjem u raznim specijalnostima napredovale te preuzimale odgovorne funkcije u svojim vatrogasnim postrojbama. Odabrani stipendisti redovito sudjeluju u brojnim pokaznim vježbama i natjecanjima te su tako i dobitnici brojnih priznanja i nagrada. Pored toga, radi se o osobama koje imaju sklonost inženjerskom pozivu i brojna iskustva na poslovima iz tehničke struke.

Dekanica TVZ-a, prof. dr. sc. Slavica Ćosović Bajić najavila je da će Veleučilište u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Zagreba i u narednoj akademskoj godini raspisati natječaj za dodjelu stipendija profesionalnim vatrogascima te tako omogućiti besplatno studiranje novoj generaciji studenata. Čestitala je vatrogascima na zasluženoj stipendiji i poželjela im uspješno studiranje.

„Dobitnici naših stipendija su vrijedni mladi ljudi koji se sa svojim izazovima suočavaju hrabro i s voljom. Zbog toga ne sumnjam da će stipendije mudro iskoristiti te da će stečena znanja iz odabrane tehničke struke kvalitetno primijeniti u svojoj vatrogasnoj djelatnosti,“ zaključila je dekanica Ćosović Bajić.

Na svečanoj dodjeli stipendija, studenti/vatrogasci su razmijenili svoja iskustva s vatrogasnog posla i popratnih aktivnosti te su okupljene pobliže upoznali sa svim izazovima s kojima se susreću.
Jurica Sinković sa specijalističkog stručnog studija informatike dugogodišnji je član DVD-a i Vatrogasne zajednice općine Krapinske Toplice koji pored operativnog djelovanja radi i na tehničkoj podršci u izradi internetskih stranica i raznih aplikacija s ciljem unapređenja kvalitete rada svoje vatrogasne zajednice. „Iznimno sam zahvalan na dobivenoj stipendiji i drago mi je što je Veleučilište prepoznalo naš humanitarni rad u spašavanju ljudskih života i sličnim akcijama koje su za jednog vatrogasca više poziv nego posao. U svojoj vatrogasnoj zajednici namjeravam i dalje ostati aktivan i ponosan član, a diploma TVZ-a će mi pomoći u karijernom napredovanju, ali i u osmišljavanju informatičkih rješenja za kvalitetniji rad vatrogasnog društva, „ dodao je Sinković.
Janja Zorec Detić sa specijalističkog stručnog studija graditeljstva aktivna je članica Vatrogasnog društva u Varaždinu koja je također tijekom više godina osvojila brojne nagrade i priznanja za doprinos zaštiti od požara. Diploma TVZ- a pomoći će joj u pronalasku radnog mjesta, a paralelno će nastaviti s dobrovoljnim radom s ciljem unapređenja vatrogastva. Među stipendistima ističemo i Tina Brkićaiz Zadra sa preddiplomskog stručnog studija elektrotehnike koji već šest godina aktivno sudjeluje u najzahtjevnijim zadacima u gašenju požara, a ove je godine pokazao iznimnu hrabrost na brojnim požarištima u zadarskoj županiji.

***
Tehničko Veleučilište u Zagrebu (TVZ) koje okuplja stručne tehničke studije graditeljstva, mehatronike, strojarstva, elektrotehnike, računarstva i informatike s preko 3.400 studenata najveće je hrvatsko veleučilište s tradicijom dužom od 50 godina.TVZ je politehničko učilište i vodeća visokoobrazovna institucija koja pruža izobrazbu iz različitih struka, a nastavu temelji na praktičnom radu i usvajanju konkretnih znanja što daje priliku za vrlo precizno pozicioniranje prema zahtjevima tržišta rada.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.