Datum objave: 18. Rujan 2017

Slovensko - hrvatski odnosi nisu u svemu zahladnjeli:Slovenska veleposlanica u posjetu Šibeniku i Županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Župan Goran Pauk i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić ugostili su danas veleposlanicu Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj, Nj.E. dr. sc. Smiljanu Knez i njezine suradnike, opunomoćenog ministra i ekonomskog savjetnika u Veleposlanstvu mr. sc. Jakoba Štunfa i ministra savjetnika mr. sc. Matikaž Marka.

Teme razgovora bile su gospodarska suradnja i suradnja na ostalim područjima kao što su kultura, turizam, zelene industrije i dr.

Župan Goran Pauk upoznao je veleposlanicu s najvažnijim gospodarskim aktivnostima i projektima te izrazio zadovoljstvo pozitivnom situacijom koja se odigrala u TLM zahvaljujući slovenskoj tvrtki „Impol“.

Veleposlanica je posebnu pozornost skrenula na gospodarsku suradnju i ostvarivanje kontakata na gospodarskom polju. Također je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom predstavnika slovenske nacionalne manjine i kulturnog društva „France Prešern“ u Šibeniku sa predstavnicima lokalne i regionalne samouprave.

Gradonačelnik Željko Burić upoznao je veleposlanicu sa svim potencijalima koje nudi grad Šibenik vezano za ulaganja i suradnju, posebno se referirajući na industrijsku zonu Podi i mogućnosti i prednosti koje ona nudi.

Župan i gradonačelnik slovenskim prijateljima čestitali su na uspjehu slovenske reprezentacije na europskom prvenstvu u košarci. Veleposlanica je najavila ponovni dolazak u Šibenik u mjesecu studenom, na obilježavanje dvadesete obljetnice djelovanja Slovenskog kulturnog društva dr. France Prešern, Šibenik.
 

Iz kategorije: Vijesti