Datum objave: 08. Rujan 2017

Vozači oprez, policija se sprema na pojačane kontrole u prometu do 17. rujna!

Diana Ferić
Diana Ferić

Negativne trendove u prometu bilježi Šibensko kninska županija u posljednje vrijeme zbog povećanja broja stradavanja putnika u prometnim nesrećama. Zbog toga će Policijska uprava šibensko - kninska, kako su danas priopćili,  maksimalno  intenzivirati provođenje nadzora korištenja sigurnosnih pojaseva kod svih vozača i putnika u automobilima, posebno putnika na zadnjim sjedalima te propisnog prijevoza i smještaja djece u vozilima.

 

U razdoblju od 11. do 17. rujna na području zemalja Europske unije, pa tako i u Hrvatskoj, sukladno aktivnostima organizacije TISPOL, provoditi će se ciljane aktivnosti vezane uz sigurnost prometa na cestama usmjerene na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa, kao jednog od najvažnijih elemenata pasivne sigurnosti vozača i putnika u vozilima.

 

Pojačane aktivnosti, koje će biti prvenstveno usmjerene na nadzor korištenja sigurnosnih pojaseva, ali i na druge prekršaje koji uzrokuju prometne nesreće s teškim posljedicama, kontinuirano će se provoditi u narednom razdoblju na svim otvorenim cestama i cestama u naseljima na području cijele Županije šibensko-kninske. Iz PU šibensko - kninske pozivaju vozače da poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja te smanjili težinu posljedica, ako dođe do prometne nesreće.


 

Iz kategorije: Vijesti