Datum objave: 03. Rujan 2017

Šibenčanka Jelena Živković i Splićanka Dijana Vitanović proglašene su najljepšim mamama Hrvatske

Diana Ferić
Diana Ferić

Bilo je tu svega – trbušnog plesa, plesa na megahit Despacito, razvlačenja tijesta za štrukle, recitiranja vlastitih pjesama o roditeljstvu, pjevanja uz gitaru, mađioničarskih trikova, uređenja interijera, ukrašavanja prostora i kolača, kickboxinga... Sve su to vještine i hobiji koje je žiriju večeras na izboru „Najljepša mama Hrvatske“ u šibenskom kazalištu pokazalo 14 finalistkinja iz cijele Hrvatske, a najviše, njih pet, bilo je upravo iz Šibensko- kninske županije.

 

Sve su bile glamurozne i istodobno jednostavne, svaka lijepa i šarmantna na svoj način. Riječ je uglavnom o ženama koje se bave uobičajenim zanimanjima poput službenica u državnoj upravi, spremačica u bolnici, trenerica fitnesa, koje nemaju iskustvo u javnim nastupima i hodanja po pistama tako da im je, sasvim sigurno, trebalo puno samopouzdanja i hrabrosti za večerašnji nastup, ali su na kraju sve bile zadovoljne, a žiri, sasvim sigurno, nije imao jednostavan posao izabrati među njima one koje će ponijeti titulu naj i lente.

 

Šibenčanka Jelena Živković proglašena je najljepšom mamom Hrvatske u mlađoj, a Splićanka Dijana Vitanović u starijoj, dijamant kategoriji.
Miss elegancije, Vodičanka Marina Grgas, majka dvogodišnjeg dječaka, žiri je kupila izvedbom Nolinog hita 'Dio tebe' uz pratnju na gitari.
Ostale pobjednice izbora za najljepšu mamu 2017. godine su Ana Simonović kao miss fotogeničnosti, Dajana Zeko koja je ostavila najbolji estetski dojam, najsimpatičnija je žiriju bila Mirijana Brezak, najviše osobnosti izrazila je Kristina Sabo, a najviše glamura pokazala je Ksenija Bekar.

 

Zanimljivu priču  nosi i 41- godišnja Varaždinka Lidija Sabo koja je ostala bez lente, ali zaslužuje posebnu pozornost kao samohrana majka čak petero djece. Spremačica je u varažinskoj bolnici i obožava svoj posao kao što obožava i svoju djecu.

 

„ Uzbuđena sam jer uistinu nisam očekivala pobjedu. Sve su natjecateljice bile divne, svaka posebna na svoj način. Ne mogu vjerovati da te žene imaju toliko hobija i vještina. ovo je bilo krasno iskustvo jer smo se tako dobro zabavljale i družile“, kazala nam je Jelena Živković odajući i izrazom lica i gestama da je presretna zbog osvojene titule. Ona je bivša rukometašica, majka dvoje djece i vrlo je svestrana,a u posljednje vrijeme se bavi kreativnih poslovima izrade cvjetnih ukrasa i kolača što je danas na pozornici i demonstrirala.

 

Jednako je reagirala i Dijana Vitanović, koja ima dvoje djece i to od 19 i 14 godina koji su je prijavili na to natjecanje:“ Dok sam bila mlađa bavila sam se manekenstvom, ali nikad nisam sudjelovala ni na kakvom izboru ljepote. ne bih ni sada da me djeca nisu prijavila, Dvoumila sam se, ali sada mi je drago što sam pristala“, ističe ta lijepa Splićanka isklesane linije iako se bliži petom desetljeću života. U mladosti se bavila kickboxingom, a sada vodi vlastiti fitness klub.

 

U žiriju su bili gradonačelnik Šibenika Željko Burić, njegov zamjenik Danijel Mileta, direktor šibenske turističke zajednice Dino Karađole, suvlasnik licence „Najljepša mama Hrvatske“ Luigi Verdecchia, Ivana Smoje, Hrvoje Krečak, ravnateljica šibenskog HNK Maja Trlaja i dizajnerica nakita Ivana Slavica Vunić, prošlogodišnja sudionica tog izbora Željka Štokić i estetski kirurg dr. Rajko Tončić, švedski master chef Peter Nordin i Hrvoje Hercek.

Organizatorica je Šibenčanka s talijanskom adresom Maja Gnjidić Verdecchia, uz potporu TZ Grada Šibenika i Grada Šibenika.
Ona je lani je u Šibeniku organizirala natjecanja Miss mama italiana in Croazia, prema talijanskoj licenci, a ove godine je dobila hrvatsku licencu. Ove godine su dobili i himnu  natjecanja za koju je tekst   napisao Siniša Kostelac, uglazbio ju  Hrvoje Hercek, otpjevao Bojan Jambrosic, a sve pod budnim okom Tonija Eterovića.

 

U finalu izbora za najljepšu mamu Hrvatske uz pobjednicu Jelenu Živković natjecale su se još četiri predstavnice Šibensko-kninske županije i to Oljga Perkov i Dejana Mihaljević u kategoriji dijamant, te Ivana Škugor i Marina Grgas, koja je osvojila titulu najelegantnije mame.

 

U glazbenom dijelu programu nastupili su Tomislav Šanić i Ivo Pattiera.

Najljepše mame hrvatske, osim nagrada sponzora i krune Ivane Slavice Vunić, osvojile su i ljetovanje u Italiji.

 

U sklopu izbora najljepše mame Hrvatske održano je i nekoliko modnih revija i to odjeće šibenskog butika Adhara, modnog brenda Deja Art  i vjenčanica Perla,a nosile su ih mlade šibenske manekenke i sudionice prošlogodišnjeg natjecanja za Miss mamu.

Iz kategorije: Vijesti