Datum objave: 10. Kolovoz 2017

Petrina zbog prijetnje prijavio Pauka,a sutra podnosi kaznene prijave zbog Konstituirajuće skupštine Županije

Diana Ferić
Diana Ferić

Stipe Petrina, nezavisni vijećnik u Skupštini Šibensko – kninske županije podnio je kaznenu prijavu protiv šibensko – kninskog župana Gorana Pauka za ozbiljnu prijetnju nakon što mu je on za govornicom, na nedavnoj sjednici Skupštine Šibensko – kninske županije kazao „Nemoj da te plesnem“. Župana to očito previše ne brine jer na svom je Facebook profilu, ugodno uronjen u bazen, sa osmijehom na licu i šeširom na glavi napisao: "Dosta je bilo političkih stupidnosti iliti ga "petrinarija", uhvatimo se malo - ljeta!

 

„Nije mi samo to rekao nego me je prije toga odgurnuo i nogom. Goran Pauk ne peška puno, ali ja sam se bezbroj puta uvjerio u to da je on opasan čovjek. Ne želim prijeći preko te prijetnje“, kazao nam je Stipe Petrina.
On će sutra Državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu i protiv Nediljka Dujića, Edite Grubišić i Lovre Kušćevića, ministra uprave RH zbog, kako kaže, krivotvorenja službenih isprava. Sve se te kaznene prijave odnose na konstituirajući sjednicu Županijske skupštine čiji se repovi i dalje vuku.

 

Poznato je da je Nediljko Dujić, nakon što su vijećnici s Nezavisne liste Stipe Petrine i on sam upozorili da je konstituirajuća sjednica nezakonita jer je Mandatno – imunitetna komisija izabrana s 20 glasova vijećnika što nije bila većina, te da su nezakonite i sve odluke koje su donesene nakon što je ta nelegalna Komisija verificirala mandate vijećnika.

 

Ministarstvo je odgovorilo da Odluka o izboru Mandatno – imunitetne komisiji nije donesena potrebnom većinom glasova. No isto tako tvrde da taj nezakoniti dio sjednice nije utjecao na zakonitost preostalog dijela sjednice niti je time izbor predsjednika Skupštine i čin konstituiranja doveden u pitanje.
Petrina smatra da taj stav Ministarstva uprave koji je potpisao ministar Kušćević nije utemeljen na zakonima te da je povrijeđen i Poslovnik Skupštine Šibensko- kninske županije pa je zato i protiv njega podnio kaznenu prijavu.

Tako se priča o tomu je li Konstituirajuća sjednica kao takva bila zakonita ili nije, koja je opteretila nedavnu sjednicu seli pravosuđu.

Stipu Petrinu i njegovu listu opteretila je, s druge strane, priča o njihovom vijećniku Stevi Žeželju, pripadniku srpske manjine za kojeg se ispostavilo da je bio pripadnik vojske SAO krajine iako je i na nedavnoj sjednici Skupštine tvrdio da nije i da je bio samo mobiliziran u logistici s radnom obvezom te da je rat uglavnom proveo u Italiji.

„Nasjeli smo na tu priču i mi. Preporučili su nam ga naši partneri iz Knina i to dragovoljci domovinskog rata. Ja sam ga osobno pitao je li sudjelovao u pobuni, a on mi je odgovorio da nije te da je uglavnom bio u Italiji. Pogriješili smo i zbog toga se kajem“, izjavio nam je danas Petrina.

O Žeželja je zatražio da vrati njegovoj listi vijećnički mandat i da se povuče, a on je to odbio

Iz kategorije: Vijesti