Datum objave: 30. Srpanj 2017

Oliver Jakovčev 13 godina čekao da njegova himna „Hrvatske barakude“ postane hit!

Diana Ferić
Diana Ferić

„Hrvatske barakude“ pjesma murterskog pjevača i glazbenika Olivera Jakovčeva nakon trinaest godina postala je hit nakon što je hrvatska vaterpolska reprezentacija postala prvak svijeta.


Oliver je svoju pjesmu posvećenu vaterpolistima još 2004. godine ponudio kao svojevrsnu himnu hrvatskoj vaterpolskoj reprezentacija, ali vaterpolskim dužnosnicima nije se svidjela pa je pala u zaborav. No od jučer kada su hrvatski vaterpolisti superiornom igrom postali pobjednici svjetskog prvenstva i ovjenčani se slavom najboljih na svijetu, Oliverova pjesma postala je hit koji se neprekidno vrti na gotovo svim hrvatskim radijskim postajama, a i na youtubeu se broj pregledavanja rapidno povećava.


Stihove „Kad krenu ko jedan, u vaterpolski boj, zakleti u boga i narod svoj, čvrsti ko stijene, na ponos svom rodu, kapicu sa kockicama ljube, ko zastavu svoju” već svi znaju napamet. Oliver, popularni murterski Berekin, pogodio je u sridu. Doduše morao je čekati 13 godina da poruka njegove pjesme dobije smisao i bude shvaćena, ali vrijedilo je.


-Već sam bio skoro zaboravio na tu pjesmu, ali sada mi je drago što je čakala i dočekala pravu prigodu da je se svira i pjeva, kazao nam je Oliver Jakovčev, Svaka čast našim momcima. Uvijek sam vjerovao da su najbolji na svijetu i to su sada svima dokazali. Hvala svima koji su se sjetili moje pjesme. Počašćen sam i ponosan.

Klikni na link i poslušaj Oliverov vaterpolski hit:
https://www.youtube.com/watch?v=7SKji_yEPAw
 

Iz kategorije: Vijesti