Datum objave: 23. Srpanj 2017

Film „Ne gledaj mi u pijat“ Hane Jušić u Puli osvojio četiri Zlatne arene

Diana Ferić
Diana Ferić

Film šibenske redateljice Hane Jušić „Ne gledaj mi u pijat“ na Pula Film festivalu osvojio je ček četiri Zlatne arene za režiju,  najbolju glavnu žensku ulogu, najbolju sporednu žensku ulogu i  kostimografiju.

Osim toga, Hana Jušić je kao redateljica dobila prestižnu nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara „Oktavijan“ za režiju s prosječnom ocjenom 4,66

 

Velika Zlatna arena za najbolji film 64. pulskoga filmskog festivala koji je sinoć završen, pripala je filmu "Kratki izlet" redatelja Igora Bezinovića nastalom prema romanu Antuna Šoljana. Pobjedničkom filmu pripala je i Zlatna arena za oblikovanje zvuka.
Najviše Zlatnih arena, po četiri, osvojili su filmovi "Ustav Republike Hrvatske" redatelja Rajka Grlića i "Ne gledaj mi u pijat" redateljice Hane Jušić.

Zlatnu arenu za kostimografiju u filmu „Ne gledaj mi u pijat“ osvojila je kostimografkinja Katarini Pilić. Po ocjeni festivalskog žirija njeni kostimi su „u suverenom suglasju s likovima filmske priče i pridonose cjelovitoj slici njihova socijalnog i duhovnog stanja“.
Zlatnu arenu za najbolju sporednu žensku ulogu dobila je Arijana Čulina za ulogu Vere u filmu „Ne gledaj mi u pijat“ („Glumica je cijelim svojim glumačkim aparatom i ljudskim habitusom izgradila živ, zaokružen i rijetko uvjerljiv lik nezrele i submisivno-posesivne supruge i majke koja izmiče svakom stereotipu.“)

Zlatnu arenu za najbolju glavnu žensku ulogu osvojila je Miji Petričević za ulogu Marijane u filmu Ne gledaj mi u pijat („U svojoj debitantskoj ulozi glumica sigurno i sugestivno dočarava sve vidljive i nevidljive slojeve karaktera mlade protagonistice, njezinu istovremenu grubost i nježnost, oporost i požrtvovnost, sućutnost i mizantropičnost te želju za bijegom uz spoznaju da je taj bijeg nemoguć .“)

Film „Ne gledaj mi u pijat“, uz četiri Zlatne arene dobio je i visoku ocjenu publike. S prosječnom ocjenom 3,94 zauzeo je 5. mjesto ali ne zaostaje puno za ocjenom 4,32 koliko je, po ocjeni publike, dobio najbolji film „ZG80“, redatelja Igora Šeregija.

Foto: Pula Film festival
 

Video

Iz kategorije: Vijesti