Datum objave: 16. Srpanj 2017

Šibenski trubaduri Dadich i Lokas u superfinalu Marko Polo festa!

Šibenski trubaduri Dadich i Lokas u superfinalu Marko Polo festa!
Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski trubaduri, Tony Dadich iz Zablaća i Igor Lokas iz Vodica ušli u konkurenciji 168 skladbi u superfinale ovogodišnjeg 22. međunarodnog Marko Polo festivala pjesme i vina u Korčuli.

Obojica su finale izborila skladbama napisanim na vlastite stihove. Dadich s pjesmom "Moji snovi", a Lokas s pjesmom "Te prelipe tvoje oči".
Večeras na superfinalnoj večeri uz izravni TV prijenos koji počinje u 21,30 sati Dadich će svoju skladbu izvesti u duetu s Darkom Kalogjerom koji je ujedno i autor aranžmana, dok će Igor Lokas nastupiti u duetu s mezzosopranisticom Jelenom Pletikosom. Autor aranžmana za njegovu pjesmu koja je potencijalni veliki hit je Nino Nimac, a producent je Aljoša Draganić -Vrančić

Na korčulanskom festivalu pjeva se prije svega o Dalmaciji vinu i ljubavi, a večeras ćemo čuti kako u konkurenciji izvođača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore zvuče autentični šibenski trubaduri.
Da njihove pjesme zaslužuju nastup u superfinalu odlučio je respektabilni stručni ocjenjivački sud, a konkurencija su im Božidar Kolerič, Vanja Kuštrin, Alen Islamović, Hrvoje Hegedušić, Mladen Biočina, Branko Medak, Bella, Mirko Švenda Žiga, Toni Janković i Eli Žuvela, Petar Šegedin i klapa ”Ošjak”, Igor Lokas i mezosopranistica Jelena Pletikosa, ”Dani Dandosa”, ”Gospar Marko”, grupa ”Vrijeme ljubavi”, Nenad Kumrić ”Charlie”, Petar Dabelić, Ivan Farac i ”Pupnajke”, Giovanni Furlan, Bojan Delić, Šeperić Ivica i Ivan Šegedin.

Poslušajte pjesme koje će šibenski trubaduri Lokas i Dadich izvesti večeras na pozornici korčulanskog Marko Polo festivala:

https://www.youtube.com/watch?v=HleuX-7NmMg

https://www.youtube.com/watch?v=_sxjAbt1xrs

 

Iz kategorije: Vijesti