Datum objave: 13. Lipanj 2017

Akcija šibenske policije u suradnji s Europolom i Španjolcima: "Pala" petorica dilera i uzgajivača marihuane

Diana Ferić
Diana Ferić

Uhićeno je petero preprodavača droge i uzgajivača marihuane sa šibenskog područja. Policija je danas priopćila da su službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije proveli su složeno kriminalističko istraživanje nad pet osoba starosti 32, 34, 36, 37 i 54 godine zbog sumnje u počinjenje ukupno 22 kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i 1 kazneno djelo omogućavanje trošenja droga,

Postupajući po ranije prikupljenim saznanjima, koja su prikupljena u suradnji s policijskim službenicima Kraljevine Španjolske, Europola i policijskih službenika iz Odjela kriminaliteta droga provedeno je opsežno kriminalističko istraživanje kojim su utvrđene osnove sumnje da je osumnjičeni 37-godišnjak od početka studenoga prošle godine do sredine ožujka u šest navrata prodavao marihuanu konzumentima sa šibenskog područja, a u travnju jednom od konzumenata sa šibenskog područja je osigurao prostor na korištenje radi trošenja droga. Policija u priopćenju ne navodi što je razlog suradnje s Europlom u ovom slučaju, ali močito je da su uhićenici bili povezani s nekima  u Španjolskoj.

Utvrđeno je i kako je osumnjičeni 32-godišnjak od listopada prošle godine do sredine svibnja u 14 navrata prodavao drogu amfetamin, tzv.speed konzumentima sa šibenskog područja. Pretragom obiteljske kuće u Plastovu koju osumnjičeni koristi pronađeno i od njega oduzeto 0,8 grama bruto težine marihuane.

Za osumnjičenog 34-godišnjaka i 36-godišnjaka su utvrđene osnove sumnje da su od sredine listopada prošle godine do kraja travnja nabavili opremu, materijal i tvari za izradu i uzgoj droge marihuane te da su te biljke uzgojili i preradili za daljnju preprodaju.

Pretragom stana u Zadru i obiteljske kuće u Ostrovici koju koristi osumnjičeni 34-godišnjak pronađeno i oduzeto 8 grama bruto težine marihuane.

Za osumnjičenog 54-godišnjaka je utvrđena sumnja kako je od sredine travnja do 7. lipnja ove godine uzgojio 69 stabljika biljaka indijske konoplje i neovlašteno posjedovao 1614 grama marihuane i opremu za indor uzgoj što je pronađeno tijekom pretrage njegove obiteljske kuće u Grabovcima.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Iz kategorije: Vijesti