Datum objave: 10. Lipanj 2017

Utemeljitelji HDZ-a u Šibeniku podržali Plenkovića i koaliciju s HNS -om

Diana Ferić
Diana Ferić

Županijski odbor Zajednice utemeljitelja HDZ-a Šibensko – kninske županije „Dr. Franjo Tuđman“ nakon sastanka na koje su glavne teme bile aktualni potezi predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića na stabilizaciji Vlade RH u suradnji s HNS-om i rezultati proteklih lokalnih izbora, oglasio se priopćenjem.

U priopćenju se kaže da šibensko-kninski Županijski odbor Zajednice utemeljitelja HDZ-a, a na čijem je čelu Ivica Bratić, podržava predsjednika HDZ-a i premijera hrvatske Vlade, Andreja Plenkovića, na stabilizaciji parlamentarne većine u hrvatskom Saboru u interesu nastavka započetih reformi i političke i gospodarske stabilnost Hrvatske te njenog napretka i boljitka.

ŽO Zajednice utemeljitelja šibensko – kninske Zajednica utemeljitelja, zasebne organizacijska cjelina koja okuplja članove HDZ-a iz razdoblja osnivanja i izgradnje stranke do 20. travnja 1990. godine koji žele pridonositi očuvanju jedinstva Hrvatske demokratske zajednice i jačanju njezine društvene uloge na izvornim principima utemeljitelja prvog predsjednika HDZ-a dr. Franje Tuđmana, izrazio je zadovoljstvo rezultatima koje je HDZ postigao u Šibensko – kninskoj županiji, osobito rezultatima kandidata za šibensko – kninskog župana Gorana Pauka i brojem osvojenih mandata u Skupštini Šibensko – kninske županije. Isto tako izraženo i je zadovoljstvo postignutim rezultatima u gradovima i općinama u kojima su HDZ-ovi kandidati dobili povjerenje birača.

S druge strane članovi ŽO Zajednice utemeljitelja HDZ-a ukazali su i na propuste u izbornoj kampanji kao i izboru kandidata u onim gradovima i općinama u kojima je HDZ izgubio izbore ili nije postigao očekivane rezultate.

Za takvo stanje, Zajednica utemeljitelja HDZ-a, doznali smo od njenog predsjednika Ivice Bratića, odgovornima smatra čelnike tih gradskih i općinskih odbora HDZ-a koji nisu bili u stanju, kaže se u priopćenju, prepoznati političke prilike i potrebe birača u svojim sredinama.

-Rezultatima HDZ-a u nekim općinama i gradovima ne možemo biti zadovoljni, - kaže Ivica Bratić,- Moramo istaknuti grad Kninu i druge općinama i gradovima u kojima HDZ nije postigao očekivane rezultate. To je na žalost posljedica zasićenosti dosadašnjim vodstvom, izostanak kvalitetnog programa i propuštanja prilike da se na ovim lokalnim izborima iziđe s novim svježim ljudima i idejama koje glasači tradicionalno podržavaju.
Utemeljitelji Šibensko-kninske županije bezuspješno su ukazivali na problem nedovoljne podrške čelnika i kandidata na izborima za gradonačelnike i načelnike od strane birača u tim gradovima i općinama. Odgovornost za takvo stanje u prvom redu snosi gradski odbor HDZ-a grada Knina i općinski odbori koji nisu prepoznali potrebe i očekivanja birača te kako odgovoriti na takve zahtjeve i izazove. Posebno se treba istaknuti da Gradski odbor grada Knina nije prepoznao političko stanje i iznimnu političku važnost HDZ-a i izbornih rezultata u gradu Kninu.
Budući da za lošije izborne rezultate i poraze HDZ-a u nekim gradovima i općinama po ocjeni ŽO Zajednice utemeljitelja HDZ-a Šibensko – kninske županije, odgovornima smatra čelnike tamošnjih gradskih i općinskih odbora HDZ-a, središnjici HDZ-a upućena je preporuka da se za te organizacije imenuju povjerenici te da se pristupi njihovoj kadrovskoj i djelatnoj obnovi.

Foto: www.hdz.hr
 

Iz kategorije: Vijesti