Datum objave: 03. Lipanj 2017

Prošao projekt Jadranskog poslovnog centara u Šibeniku "težak" 20 milijuna kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Projekt Jadranskog poslovnog centra (Adriatic Business Center - ABC) Razvojne agencije Šibensko – kninske županije vrijedan 20 milijuna kuna podržalo je Ministarstva gospodarstva i poduzetništva i stavilo ga na prioritetnu rang listi projekata za financiranje iz strukturnih fondova EU.

-Projekt je u potpunosti osmislila i pripremila Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i to vlastitim snagama bez vanjske pomoći konzultanata, na što sam posebno ponosna. Projekt smo prijavili s partnerima Šibensko - kninskom županijom, Razvojnom agencijom Istarske županije IDA d.o.o. i Znanstveno - tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci STEP RI, a suradnici su nam bili Gospodarske komore Šibenika i Splita te svi gradovi s područja Šibensko-kninske županije, - kazala nam je Mira Lepur, ravnateljica Razvojne agencije šibensko – kninske županije.

Adriatic Business Centar – ABC pružati će potporu poduzetnicima Šibensko - kninske županije u svim fazama razvoja njihovih poduzetničkih ideja i projekata, od osnivanja poduzeća, poslovanja, financiranja projekata iz EU i drugih fondova do istraživanja tržišta, internacionalizacije i podrške u privlačenju investicija!

Razvojna agencija će napokon biti u mogućnosti proširiti svoje ljudske potencijale i prostorne kapacitete na području poduzetništva te će poduzetnicima, uz savjetovanja, radionice i podršku u razvoju projekta, ponuditi i korištenje moderne poduzetničke infrastrukture, mjesto za rad i druženje s relevantnim dionicima!

Jadranskog poslovnog centra djelovati će u obnovljenoj staroj tvorničkoj zgradi koja će na površini od 1700 četvornih metara imati tridesetak potpuno opremljenih ureda, kutak za djecu, studije za kreativne industrije, primijenjeni dizajn, marketing i audiovizualnu produkciju te zajednički radni prostor za pedesetak poduzetnika, veliku salu za sastanke i parkingom za oko 60 automobila.


 

Iz kategorije: Vijesti