Datum objave: 02. Lipanj 2017

Burić:Plaža na Brodarici bit će uređena do početka turističke sezone

Diana Ferić
Diana Ferić

Uoči početka kupališne sezone gradilište plaže na Brodarici obišao je danas gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima. Predstavnici izvođača radova, tvrtke Inovator, gradonačelnika su upoznali s posljednjim detaljima koji su preostali kako bi nova plaža zasjala u novom ruhu, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.

„Radovi na plaži u Brodarici u završnoj su fazi te će uređena plaža biti spremna za dolazak kupača u turističkoj sezoni. Gotovo 20 godina ova plaža nije imala adekvatne sadržaje i primjeren izgled kakav Brodarica zaslužuje s obzirom na njezin intenzivan turistički razvoj. Na ovome ne namjeravamo stati, otvorili smo Sportsko-rekreativni centar Ražine koji s plažom planiramo povezati uređenjem biciklističkih i pješačkih staza, a nastavljamo i s projektom izgradnje sustava odvodnje što je dodatni vjetar u leđa razvoju ovog dijela Šibenika“, kazao je gradonačelnik Željko Burić prilikom današnjeg obilaska završnih radova na uređenju plaže u Brodarici

Uređenje plaže na Brodarici obuhvaća 500 metara obalnog područja, a plaža je tematski podijeljena na više dijelova, a sadržajima je prilagođena svim generacijama.

Istočni dio plaže, kao najmirniji, namijenjen je obiteljima s djecom, središnji dio plaže obiteljima s malom djecom, dok je zapadni dio plaže namijenjen sportskim i rekreativnim sadržajima i zabavnim sadržajima za mlade.

Na plaži je predviđeno parkiralište s 200 parkirnih mjesta za automobile od kojih je 5% namijenjeno vozilima osoba s invaliditetom, a osigurana su i parkirna mjesta za motocikle. Sadržaj je obogaćen objektom turističko-ugostiteljske namjene, a postavit će se sanitarni čvorovi, tuševi i svlačionice te pripadajuća urbana oprema.
 

Iz kategorije: Vijesti