Datum objave: 26. Svibanj 2017

Branimir Zmijanović,kao odvjetnik po službenoj dužnosti žalit će se na istragu protiv trostrukog ubojice Lukete

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski odvjetnik Branimir Zmijanović, koji po službenoj dužnosti brani Borisa Luketu , žalit će se danas na rješenje o provođenju istrage protiv svog branjenika osumnjičenog da je prije točno mjesec dana na Brodarici ubio Ivana Bajića Pajdu, Milku i Hakija Keranović te pokušao ubiti njihova sina Kemala Keranovića.


Zmijanović će prigovor protiv istražnog zahtjeva za provođenje istrage podnijeti zbog proceduralnog i materijalno-pravnog razloga, odnosno zbog svih zakonom dopuštenih razloga, kazao je za ŠibenikIN.

-Istraga je tajna i to je sve što vam u ovom trenutku mogu reći. Kao branitelj po službenoj dužnosti poduzet ću sve potrebne radnje što mi je i obveza – kazao je poznati šibenski odvjetnik.
Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je prije desetak dana donijelo rješenje o provođenju istrage protiv Lukete zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela teškog ubojstva i jedno kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju.
Oni osnovano sumnjaju da je Luketa počinio ubojstva iz osvete, nakon što nije uspio naplatiti novčani dug od Kemala Keranovića. Ilegalno je nabavio dva pištolja s metcima i tako naoružan uputio se prema kući Keranovićevih s ciljem da ubije radi osvete. Na putu je naišao na Bajića u kojeg je ispalio tri hitca, a onda u kući obitelji Keranović pucao na Kemala koji je uspio izbjeći metke i pobjeći. Luketa je nakon toga, sumnjiči ga tužiteljstvo, vatrom iz pištolja ubio Milku i Hakija Keranović, a onda tijekom noći, kada ga je okružila policija, pucao i sebi u glavu.

Preživio je pokušaj samoubojstva i sada se nalazi na odjelu kirurgije šibenske Opće bolnice gdje ga čuva policija.

Prema svemu sudeći, obrana smatra da Luketa u postupku koji se vodi protiv njega zbog trostrukog ubojstva, nije sposoban procesno biti aktivan. Zbog teških ozljeda glave, on nije sposoban govoriti pa ga policija još nije bila u stanju saslušati, a sudeći po žalbi, obrana se vodi logikom da protiv Lukete bez saslušanja ne može biti podignuta ni optužnica.

 

Kako doznaje ŠibenikIN, Zmijanović će Luketu po službenoj dužnosti braniti još kratko vrijeme jer obitelj osumnjičenika za trostruko ubojstvo na Brodarici namjerava angažirati novog odvjetnika koji će preuzeti njegovu obranu.

 

Nakon uvida u spis, novi će branitelj pokušati 'na mote' ili jezikom znakova razgovarati sa svojim branjenikom u šibenskoj bolnici i vjerojatno zastupati stav da Luketa u kaznenom postupku koji se protiv njega vodi, nije sposoban sudjelovati procesno niti raspravno.
Neovisno o kaznenom postupku, obranu bi mogle dočekati i tužbe za nadoknadu štete obiteljima ubijenih, a u nadolazećim tjednima i mjesecima bit će puno posla i oko utvrđivanja tko je kome još koliko dužan. Ne samo pred sudovima nego i na ulici gdje se različite osobe, koje su na ovaj ili onaj način bile umiješane u tu tragičnu priču, tek namjeravaju razračunati.
Policija će zato do daljnjega budno paziti na Luketu, piše ŠibenikIN.
 

Iz kategorije: Vijesti