Datum objave: 22. Svibanj 2017

Franko Vidović za lošije rezultata optužio SDSS koji ih je izigrao i bivše Milanovićeve ministre

Diana Ferić
Diana Ferić

Franko Vidović , kandidat koalicije SDP,HNS,HSS i HSU za župana Šibensko – kninske županije kazao je na današnjoj konferenciji za novinare da u drugi krug ulazi da bi pobijedio i misli da još ima šanse za promijene u Županiji.

 

„Nisam ni zadovoljan ni nezadovoljan rezultatima izbora za župana. Očekivao sam da ću dobiti više, ali kada se zna da je riječ o utvrdi HDZ. iako ne volim taj pojam, onda sam zadovoljan brojem glasova koje sam dobio. Tvrdim da su svi kandidati osim Gorana Pauka najavljivali promjene u Županiji pa ih pozivam da sada svoje glasove daju meni tako da do tih promjena i dođe. Da su se predstavnici SDSS –a držali dogovora onda bi taj rezultat bio bolji, ali oni su glasali ponovno za one koji će im napraviti još jednu spomen ploču „Za dom spremni“ u Jasenovcu“, istaknuo je Vidović.


Nije potvrdio jednu od svojih sinoćnji izjava da će zbog izbornih rezultata otići s čela lokalnog SDP -. „Sinoć sam dao desetak izjava tako da više i ne znam što sam sve rekao. Ali nakon što sam ušao u drugi krug ipak ću pričekati ishod pa ću onda vidjeti što ću napraviti. Kada pogledate cijelu Dalmaciju SDP nigdje nije sjajno prošao i očito je da SDP ima velike unutarnje probleme. Za lošiji rezultat krivi su i bivši ministri u Milanovićevoj vladi koji su se povukli i izbjegli su na ovim izborima podmetnuti svoja leđa“, objasnio je Vidović.

Vrlo je površno, na novinarka pitanja, komentirao loše izbore SDP –a i partnera u Gradu Šibeniku. Kazao je da je rezultat koalicije takav kakav jest i da su očekivali puno bolji, ali da komentare ostavlja Josipu Živkoviću koji je bio zadužen za Šibenik. „Mogu samo reći da sam ja predložio Joška za kandidata za gradonačelnika i da stojim iza svega što je napravio. Trudio se, ali birači očito to nisu prepoznali“, kazao je Vidović odbivši se složiti s komentarom da SDP U Šibeniku i Županiji nije nikad prošao te da se ne može govoriti da SDP ima samo dva vijećnika u Gradskom vijeću Šibenika, nikad manje, „jer da se treba gledati Koalicija kao takva koja je dobila pet mandata.

Iz kategorije: Vijesti