Datum objave: 18. Svibanj 2017

Elitna prostitucija u Vodicama, Rogoznici, na šibenskoj rivijeri...

Diana Ferić
Diana Ferić

Pitanje najstarijeg zanata aktualizirano je deportacijom Marija Vuletića iz Njemačke u Hrvatsku u kojoj je prije pet godina u Šibeniku bio optužen za podvođenje 11 djevojaka u dobi od 17 do 33 godinei to na Hvaru te u Senju i Rijeci,  Vodicama i Rogoznici kao i marinama, sobama, jahtama i hotelima ne samo na šibenskoj rivijeri.

Optužnicu zbog svodništva Općinski sud u Šibeniku protiv Marija Vuletića podigao je još 2012. godine. Tada je taj slučaj podigao veliku medijsku prašinu jer se u javnosti spekuliralo da su usluge prostitutki starih između 17 i 33 godine posredstvom Marija Vuletića, koristili ne samo imućni stranci nego i neki domaći poduzetnici, jedan poznati nogometaš te, navodno, i neki političari.

O kome je riječ naveliko se nagađalo, ali je slučaj zaboravljen, a hrvatsko je sudstvo u međuvremenu bezuspješno tragalo za Vuletićem. On, međutim, nije  pobjegao iz Hrvatske, kako se pretpostavljalo nego je bio u Njemačkoj u zatvoru zbog teške krađe. U međuvremenu je šibenski sud doznao gdje je Vuletić te donio odluku da mu se sudi u odsutnosti, ali to neće biti potrebno jer ga je Njemačka deportirala u Hrvatsku gdje je odmah po dolasku pritvoren i čeka početak suđenja.

Aktualizacija priče o prostituciji i podvođenju koja je počela 2012. godine u Šibeniku ne donosi nakon pet godina u fokus javnosti smo taj slučaj nego i, općenito, pitanje prostitucije u Šibeniku i na šibenskoj rivijeri tijekom turističke sezone. Prostitucija se kao specifična turistička „ponuda“, ali i kazneno djelo jer je u Hrvatskoj zabranjena, gotovo uopće javno ne spominje, ali postoji neka vrsta prešutnog konsenzusa da je ima i da do usluga najstarijeg zanata, oni koji ih žele, tijekom ljeta dolaze relativno lako.
 

Iz kategorije: Vijesti