Datum objave: 16. Svibanj 2017

Dan otvorenih vrata Studija energetike:Čekaju novih 50 studenata,uz sadašnjih 90

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski dislocirani preddiplomski sveučilišni Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora Sveučilišta u Zagrebu, koji je smješten u zgradi iNavisa, u krugu bivše vojarne Bribirskih knezova, danas je otvorio svoja vrata za sve zainteresirane građane i buduće studente. Nazočni su bili i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr.sc. Damir Boras, dekani Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Fakulteta strojarstva i brodogradnje prof. dr.sc. Mislav Grgić i prof.dr.sc. Zvonimir Guzović te voditelj Studija prof.dr.sc. Marko Delimar.

 

„Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora naš je uspješan početak izgradnje Šibenika kao budućeg sveučilišnog centra u Hrvatskoj. Našim mladima želimo osigurati što raznovrsnije i kvalitetnije studijske programe, kako više ne bi morali napuštati grad i kako bismo u Šibenik privukli mlade iz cijele Hrvatske i drugih zemalja. Obrazovanje je ključ razvoja našega grada, u kojemu mladima želimo osigurati i što kvalitetnije uvjete za rad te podizanje svojih obitelji i domova. Ono što nam slijedi je izgradnja sveučilišnog kampusa na Palacinu, za koji su već osigurana sredstva i koji će se sastojati od novih učionica, prostorija za učenje i rad, studentskog doma, laboratorija i menze. Otvorenjem ovog studija povećala se potreba za dodatnim smještajnim kapacitetima, ali i ostalom studentskom infrastrukturom, čemu ćemo odgovorno i proaktivno nastupati i dalje“, kazao je gradonačelnik Željko Burić prilikom otvorenja Dana otvorenih vrata sveučilišnog Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora.


„Iznimno mi je zadovoljstvo vidjeti da se dislocirani Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora Sveučilišta u Zagrebu razvija u pravome smjeru te da se njegovo osnivanje pokazalo ispravnim i prije svega potrebnim potezom. Mladi iz Šibenika i okolice imaju mogućnost pohađati kvalitetan studijski program, koji im kasnije otvara niz mogućnosti za zaposlenje ili dodatno školovanje, a uvjeren sam kako će on u Šibenik privući i veliki broj mladih iz drugih krajeva. Energetika i obnovljivi izvori hit su danas u Europi i svijetu, u tim elementima zasniva se budućnost. Zahvaljujem gradonačelniku Buriću na angažmanu i velikoj podršci procesu osnivanja ovog studija“,istaknuo je je rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Boras.

Voditelj Studija energetike prof.dr.sc. Marko Delimar podsjetio je kako šibenski Studij pohađa 90 studenata prve i druge godine, a u narednoj godini upisat će 50 novih studenata. Trenutno je, putem web stranice Postani student, za upis Studija energetske učinkovitosti zainteresiran 81 maturant.

Prof. Delimar održao je i vrlo zanimljivo predavanje: Pogled u prošlost: „Elektroenergetski sustav Krka-Šibenik 1895.“, osvrnuvši se na povijesnu ulogu Šibenika po pitanju energetike. Laboratorij i predavaonice studija danas su razgledali učenici prirodoslovno-matematičkog smjera Gimnazije Antuna Vrančića te učenici Tehničke škole u Šibeniku.

U uređenje i opremanje Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora Grad Šibenik je uložio 10 milijuna kuna proračunskih sredstava.
 

Iz kategorije: Vijesti