Datum objave: 08. Svibanj 2017

Iris Ukić Kotarac optužuje gradsku vlast da sa zemljištem za POS-ove stanovima pogoduje pojedincima

Diana Ferić
Diana Ferić

Samo naoko izgleda da aktualna gradska vlast u Šibeniku gradi POS –ove stanove radi mladih, a kada se po tome malo zagrebe ispada da to rade u prvom redu da bi pogodovali poduzetnicima koji im uvaljuju građevinsko zemljište koje ne mogu iskoristiti na drugi način s obzirom na gospodarsku krizu. Tako gradski projekt POS –ovih stanova koji se grade na Šubićevcu , na području nekadašnjeg Poliplasta tumači Iris Ukić Kotarac, kandidatkinja Nezavisne liste Stipe Petrine za gradonačelnicu Šibenika s obzirom na to da gradska vlast ne koristi za te stanove svoje zemljište.

Na konferenciji za novinare koju je danas održala podsjetila je da je Gradsko vijeće, većinom glasova, 2011. godine, za mandata Ante Županovića, a na poticaj Šibenskog građanskog foruma s kojim je je NL Stipe Petrina sada u koaliciji, osujećena gradnja POS-ovih stanova na tom zemljištu.

„ Tada se od tog projekta odustalo jer je stručno ocijenjeno da zemljište nije kvalitetno za tu namjenu, da je dio nasipa, da se nalazi u udolini i da je u blizini intenzivan promet. Nije mi jasno zbog čega se sada preko toga prešlo. Tada je stavljena izvan snage Odluka o izradi izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Šubićevca, ex Poliplast.  Osim toga to će područje biti prenapučeno jer će u dvije POS –ove zgrade biti stanova jednako toliko koliko ih ima u postojećim zgradama na tom dijelu Šubićevca“, objašnjava Iris Ukić Kotarac.

Upozorila je i da gradska vlast krije podatke o nekretninama u vlasništvu Grada i da bi stanove trebalo graditi upravo na takvom zemljištu.

„Ako mi dođemo na vlast budite sigurni da neće biti takvog pogodovanja poduzetnicima i da ćemo popisati svu gradsku imovinu“, poručila je.

Iz kategorije: Vijesti