Datum objave: 06. Svibanj 2017

Posadi cvijet - probudi svijest:Prvi sajam cvijeća u Šibeniku uspio iznad svih očekivanja

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvo pa muško, možemo reći za projekt „Posadi cvijet – probudi svijest“ koji je protekla tri dana organiziran u Šibeniku,a odaziv je bio iznad svih očekivanja.

Danas je na maloj loži, kao završnica, organiziran prvi sajam cvijeća koji je također bio odlično posjećen. Turistička zajednica je nabavila cvijeće koje se s pitarima prodavalo po 20 kuna, a od prikupljenog novca će se nabaviti nove sadnice, sve kako bi procvjetala povijesna jezgra, ili kako to kaže jedna od organizatorica Tina Vickov, srce grada. Ne samo što je bilo puno ljudi koji su kupovali već je atmosfera bila pozitivna i poticajna i odlična glazba DJ Druga Podruga uz koju su i starije gospođe u plesu obilazile štandove. Djeca su na štafelajima slikala svijeće, a među njima je bila i vremešna dr. sc. Mirjana Grubišić Knežević, predsjednica Udruge Tempera koja je još jednom pokazala da ima mlad duh.

Prethodna dva dana je poznata TV vrtlarica Kornelija Benyovsky Šoštarić podučavala Šibenčanke i Šibenčane što i kako saditi u starom dijelu grada s tim da je prvog dana u Vijećnici bio teoretski , a sinoć u Samostanskom vrtu svetog Lovre praktični dio. Prijaviti se moglo 50 osoba, ali zbog velikog interesa primili su ih i više.
„Bilo je zaista dolično jer su to sve bili korisni savjeti, a i sudionici radionice su postavljali vrlo konstruktivna pitanja. Nam je ispričala primjer grada Izole u kojem je jedna novinar ispred svoje kuće stavio pitar s bosiljkom ili basilikom, kako ga zovu Talijani, susjedi su ga počeli od njega presađivati i na kraju je bosiljak toliko prevladao da su počeli organizirati Basilikijadu“, ističe Tina Vickov.

Uz nju, odnosno njenu agenciju Šibenik plus to je događanje organizirala i šibenska druga Terra koju vodi Vinka Protega, a sve je financirala Turistička zajednica Grada Šibenika.

„Nisam vjerovao da će ova manifestacija tako uspjeti. Oduševljen sam. Kada smo vidjeli koliki je odaziv odlučili smo da se sajam cvijeća organizira svakog mjeseca do jeseni“, kazao nam je Dino Karađole, direktor TZ Grada Šibenika.

Inicijatori ovog projekta su sami uredili okućnicu kuće Zorić na Maloj loži kako bi bili primjer drugima.

Iz kategorije: Vijesti