Datum objave: 28. Travanj 2017

Kriza Vlade:Orepić i Grmoja gade vladu,a smijenjeni Šprlja u radnom posjetu Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Dok premijer Andrej Plenković mirno i odlučno izjavljuje da će sasvim sigurno ima u Saboru dovoljan broj glasova za imenovanje novih ministar razriješeni ministri i čelni ljudi MOST –a su u akciji difamiranja premijera, a smijenjeni ministar pravosuđa Ante Šprlja je navodno danas u radnom posjetu Šibeniku.

"Predstavit ću nove informacije koje će uzdrmati politički sustav ove zemlje, pokazati da institucije ne funkcioniraju. Premijer Plenković je prije nekoliko dana bio upoznat s informacijama do kojih smo mi došli i zbog kojih smo tražili da ministar Marić treba otići. Došao je iz Agrokora na mjesto ministra financija i u godinu i pol, otkad je on ministar financija, porezni nadzor nije ušao u Agrokor d.d., koncern vrijedan 50 milijardi kuna, dok istovremeno za 3 kune viška u blagajni teroriziraju se naši ugostitelji", rekao je Nikola Grmoja dana s na sjednici Sabora, prenosi Index.hr.

 Grmoja je ustvrio da porezna inspekcija  nije od 2007. ušla u Agrokor

"Možda još gora situacija, od 2007. godine porezni nadzor nikad nije ušao u Agrokor, koncern vrijedan 50 milijardi kuna", otkrio je Grmoja.

"O kakvim institucijama pričamo? O kakvoj državi pričamo? Je li to Hrvatska za kakvu su se branitelji borili? Hrvatsku, koja je Gazdin feud? Premijer koji je upoznat s tim štiti Marića, smjenjuje tri ministra koji rade svoj posao. O kakvoj se tu kolegijalnosti može govoriti?", rekao je Grmoja.

"Premijer treba štititi zakonitost, a on je odlučio štititi ministra, za vrijeme kojega u godinu i pol dana porezni nadzor ušao u Agrokor d.d.", kaže Grmoja.

"Osim toga, Porezna uprava je odbijala dati informacije o tome koliki je porezni dug Agrokora. Oni nisu ni znali koliki je dug, jer nisu ušli u Agrokor. Premijer je odlučio štititi Gazdu, ministra financija, smijeniti tri ministra koji rade svoj posao i on priča o nekakvoj kolegijalnosti?", rekao je.

"Mi smo odgovorni narodu, državi, institucijama i vrlo rado će naši ministri napustiti funkciju kad ovdje bude 76 ruku koje su za to. Nećemo dozvoliti da premijer ugrožava stabilnost Republike Hrvatske", rekao je zastupnik Mosta.

"Znam da mi smetamo, ali smetat ćemo i boriti se za građane", završio je Grmoja, a zastupnici su ga popratili pljeskom.


Vlaho Orepić, ministar MUP-a, iako ga je premijer Andrej Plenković jučer smijenio, jutros je došao na posao i održao je konferenciju za medije. U kratkom obraćanju, u kojem nije odgovarao na novinarska pitanja, Orepić je kazao kako se Hrvatska nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi te da narod mora reagirati jer se radi o uzurpaciji vlasti


Jesam li ja ministar, odgovor na to dat će parlamentarna većina. Most ne ruši Vladu, Plenković ruši ambijent u kojem se odgovornost treba lokalizirati na konkretna imena i prezimena kad je u pitanju stanje u Agrokoru. Zna se tko su bili ministri financija i kad je Agrokor rastao. Bilo bi dobro da Dalić kaže nešto o tome i mislim da je dosta upućena u odnos države i Agrokora u tom periodu jer smatram da je politički manevar Plenkovića zaštita nje i njezinih mentora, koji su očito i njegovi mentori', kazao je Orepić.

 

FOTO:Jutarnji list
 

Iz kategorije: Vijesti