Datum objave: 27. Travanj 2017

Nižu se neslužbene verzija događaja koji je predhodio trostrukom ubojstvu jučer u Brodarici

Diana Ferić
Diana Ferić

Policijski službenici PU šibensko-kninske i Ravnateljstva policije nastavili su jutros kriminalističko istraživanje vezano uz trostruko ubojstvo u Brodarici kako bi utvrdili sve okolnosti i osoba koje su i kako povezane s tim događajem. Na mjestu događaja nalaze se vještaci iz Centra za kriminalistička istraživanja, ispitivanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' i policijski službenici PU šibensko-kninske, koji u suradnji sa ŽDO Šibenik provode očevid, priopćila je jutros PU šibensko - kninska.

U nedostatku službenih informacija,prepričavaju se neslužbene verzije jučerašnjeg nemilog događaja u Brodarici. Svi koji su poznavali Borisa Luketu koji je ubio bračni par Keranović i njihovog prijatelja Ivana Bajića čude se da je to napravio jer je kažu bio vrlo miran čovjek. Po jednoj verziji, Luketa je najprije jučer došao kod Keranovića, čuvši da im se sin Kemal vratio iz Njemačke, a kojemu je posudio najveći dio od 420 000 eura tražeći da mu se novac vrati ili da mu u toj vrijednosti prepišu svoju imovinu. Otac, Hakija Keranović je na to navodno poludio vičući da mu neće dati ono što je cijelog života teško stvarao. Keranovići su zatražili od Ivana Bajića, kao autoriteta u takvim situacijama, da dođe i posreduje kod Lukete. Luketa je navodno potom otišao doma po pištolj, vrati se u kuću Keranovića i izvršio pokolj.
Policija je sinoć priopćila da ne traga samo za crvenim Renault Cliom u kojim se odvezao Luketa s mjesta zločina već i za sportskim  Nissanom koji više nisu spominjali, vjerojatno zbog toga što je Luketa posjedova oba takva automobila.

Kao što je poznato mrtva tijela bračnog para Keranović pronašla je policija nakon dojave o pucnjavi iz vatrenog oružja jučer poslijepodne u njihovoj kući u Brodarici, a nedaleko o kuće, u osobnom automobilu i ubijenog Bajića. Oko 20 sati najprije su pronašli Luketin automobil s vatrenim oružjem, a nedugo potom su i njega locirali u Brodarici. U okruženju dvadesetak specijalnih policajaca pokušali su ga privoljeti da se preda. On je vikao kako je pošten čovjek koji je samo tražio natrag svoj novac te da će radje u smrt nego se predati. Nešto poslije pola noći pucao je sebi u usta, a policija ga je pokušala spriječiti elektrošokerom. U teškom stanju prevezen je najprije o šibensku bolnici, a oko 2.oo sati je prebačen u KBS Split s teškim ozljedama glave i dalje se nalazi u životnoj opasnosti.

Policija je sinoć pronašla i Kemala Keranovića, sina ubijenog bračnog para kojeg je privela na razgovor.

Iz kategorije: Vijesti