Datum objave: 15. Travanj 2017

FOTO Čelnici lokalnog HDZ -a i SDP danas su u Šibeniku građanima darivali uskrsne pogače

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstavnici dviju najjačih stranka u Gradu Šibeniku, HDZ i SDP danas su građanima dijelili uskrsne pogače U podjelu je najprije krenuo HDZ:

Župan šibensko-kninske županije Goran Pauk i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić tradicionalno su danas, na trgu ispred šibenskog kazališta, u organizaciji Županijskog odbora HDZ –a građanima dijelili pogače. Građanima su pogače darivali i predsjednik ŽO HDZ –a ni Županijske skupštine Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta te drugi pripadnici javnog i političkog života grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

„Uskrs je blagdan koji donosi optimizam i veselje i dokazuje da svaka patnja i izazov imaju svoj smisao. U ozračju simbolike nade i ljubavi povodom ovog najvećeg kršćanskog blagdana svim vjernicima našega grada i županije upućujemo iskrene čestitke i želimo sretan i blagoslovljen Uskrs“, poručili su župan Goran Pauk i gradonačelnik dr. Željko Burić.

Podijeljeno je oko 600 pogača, a 150 su ih donirali Caritasovoj pučkoj kuhinji kako bi svaka obitelj na svom stolu imala jedan od simbola Uskrsa.

Akciju podjele uskrsnih pogača tradicionalno, već desetak godina za redom, organizira Zajednica žena Hrvatske demokratske zajednice Šibensko-kninske županije „Katarina Zrinski“, čije su članice kroz cijeli Veliki tjedan obilazile potrebite obitelji u županiji i darivale ih jednim od simbola Uskrsa.

Među građane su dana s pogačama zašli čelni ljudi šibenskog SDP-a na čelu s kandidatom za župana Šibensko-kninske županije Frankom Vidovićem i kandidat za gradonačelnika grada Šibenika Josipom Živkovićem.
Druženje s građanima započeli su na šibenskoj pijaci, a nastavili u Ulici Ante Starčevića, na Poljani, Kalelargi te našibenskoj rivi.

Iz kategorije: Vijesti