Datum objave: 12. Travanj 2017

Stanovnici Grebaštice Gornje i Konoba u nevjerici-nakon 25 godina stiže pitka voda

Diana Ferić
Diana Ferić

Stanovnici Grebaštice Gornje dobili su pitku vodu, nakon 25 godina čekanja.

Gradonačelnik Željko Burić danas je sa suradnicima obišao radove na projektu vodoopskrbe naselja Konobe – Brnjača. U to je uloženo oko 6 milijuna kuna. U naseljima Konobe i Brnjača trenutno se postavlja cjevovod, a evidentirano je oko 180 priključaka za domaćinstva koja će vodu dobiti polovicom lipnja.

„Povećani broj priključaka u odnosu na prvotni plan znak je da voda vraća život u ovaj prekrasni kraj. Ovo je ujedno i prilika za turistički razvoj ovog dijela Grebaštice koji je istodobno potpuno autentičan, a također i dovoljno blizu mora. Povezivanje i ulaganje u različite dijelove našeg grada i dalje će biti naš prioritet, kako bismo u potpunosti razvili sve njihove potencijale i omogućili što bolje uvjete života svim sugrađanima“, rekao je gradonačelnik Željko Burić, kako su priopćili iz njegovog ureda.

Tomislav Bačelić, predsjednik Mjesnog odbora Grebaštica Gornja, iskazao je zadovoljstvo zbog realizacije tog projekta.
„Ljudi odmah nisu vjerovali da će vodu zaista i dobiti. Dugo smo čekali ovaj trenutak, a danas smo više nego zadovoljni, jer će se mnogi sada vratiti na svoje starine, a otvara nam s ei mogućnost razvoja turizma“, zaključio je Bačelić.

Današnjem obilasku prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta te direktor Vodovoda i odvodnje do.o.o Miho Mioč.
Gradonačelnik Burić obišao je i naselja Banovci i Svirčić za koje će se tek raditi dokumentacija za vodoopskrbni sustav.

U naselju Svirčić Grad će financirati uređenje malonogometnog igrališta s 50.000 kn.

 

Iz kategorije: Vijesti